0

Bekräftar: Bayern München köper inte loss Coutinho

Bekräftar: Bayern München köper inte loss Coutinho

Efter att ha blivit utlånad från FC Barcelona till Bayern München hade tyskarna möjligheten att köpa loss Philippe Coutinho. Något man avstår att göra.

Bayern München har klart för sig. Klubben kommer inte att betala de 120 miljoner euro spelaren har i köpoption efter att ha varit utlånad till Allianz Arena denna säsong. Klubben har under en längre tid ryktats vilja lämna tillbaka stjärnan då man inte kan betala priset som Barcelona kräver. Nu uttalar sig klubbens vicepresident Karl-Heinz Rummenigge om ämnet.

– Köpoption har löpt ut och vi har valt att inte utnyttja den. Nu måste vi planera truppen till nästa säsong och se om spelaren kommer ha en viktig roll, eller inte, säger Rummenigge till Der Spiegel.

Bayern Munchen betalade 8,5 miljoner euro för att låna in spelaren under en säsong samtidigt som man betalade Coutinhos skyhöga lön. I och med coronakrisen man man dock inte lägga samma summor som tidigare, något som gjort att man nu avstår en affär.

Barcelona har sagts vara villiga att sänka prislappen till 80-90 miljoner euro. Trots det ska inga klubbar vara beredda att betala för att köpa loss storstjärnan.

SE ÄVEN: Alex Song: “Flyttade till Barcelona för pengar”

Alexander Ivanovski

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *