0

Alex Song: ”Flyttade till Barcelona för pengar”

Alex Song: "Flyttade till Barcelona för pengar"

Mittfältaren som efter åtta år lämnade Arsenal för spel i FC Barcelona säger att han flyttade till Spanien för pengarnas skull.

FC Barcelona betalade 19 miljoner euro för att köpa in Alex Song i augusti 2012. I den spanska storklubben blev det dock ingen större framgång. Nu avslöjar spelaren att han flyttade till Camp Nou för pengarnas skull.

– När Barcelona erbjöd mig ett kontrakt och jag såg hur mycket jag skulle tjäna tänkte jag inte två gånger. Jag kände att min fru och barn borde ha ett bekvämt liv när jag går i pension. Jag träffade sportchefen och han sa till mig att jag inte skulle spela många matcher, men jag brydde mig inte, jag visste att jag skulle bli miljonär nu, säger Song på Instagram Direct enligt Diario SPORT och fortsätter:

– De flesta fotbollsspelare lever över sina medel. Jag var i Arsenal i åtta år, men jag började först tjäna pengar de sista fyra, när jag insåg vilket slöseri det var. Jag skulle träna och såg Thierry Henry komma med en riktig juvel av en bil. Jag sa till mig själv att jag ville ha samma bil till varje pris. Jag gick till återförsäljaren och köpte en likadant. Men jag svär att jag var tvungen att lämna tillbaka den inom två månader, alla mina pengar gick till bensin.

I intervjun avslöjar Song även att han endast hade drygt 100.000 pund kvar efter såna åtta år i Arsenal.

Song är för närvarande klubblös efter att ha lämnat FC Sion i mars månad.

SE ÄVEN: Chellini: “Mästerdrag att skada Mohamed Salah i finalen”

Alexander Ivanovski

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *