0

Sterling kan komma att lånas ut

Paul Pogba allt närmare att stanna i Manchester United

Raheem Sterling som spelade sina första minuter för förstalaget under Kenny Dalglish förra säsongen. Och många längtar efter att få se mer av talangen under den kommande säsongen. Brendan Rodgers är dock inte övertygad om att Sterling är redo för förstalaget.

”Han är en talang, men han är inte klar för förstalagsspel ännu. En av sakerna jag varit noga med i min karriär är att vara försiktig med förväntningar på unga spelare och verkligenheten är sådan att han är väldigt, väldigt ung.”, sade Rodgers till The Telegraph.

”Det är väldigt få spelare som kan komma in i Premier League som 17-åringar, speciellt i en toppklubb. Han har helt klart visat kvaliteter och vi kommer att avgöra under de närmaste veckorna om han skall bli involverad nu eller om han skall lånas ut. Det är ett beslut jag måste ta under de närmaste veckorna.”

Sterling förstår att klubben vill matcha honom försiktigt.

”Givetvis vill alla spela nu, men så funkar det inte. Du måste ta det steg för steg. När du får chansen så vill du ta den, och det vill jag göra här. Managern sa att man skall jobba hårt och att det aldrig inte betyder något om man jobbar hårt. Om du får chansen måste du ta den”, sade 17-åringen.

”Det var en dröm som gick i uppfyllelse att alla ville se mig spela och det var spännande. Ni vill jag bara bli bättre. Det är en härlig känsla att folk har förväntningar men jag lär mig fortfarande och är bara 17 år. Som  ung försöker du alltid imponera och speciellt när det är en ny manager. Samtidigt är det viktigt att man inte överdriver och gör saker enkelt.”

”Det är härligt att få vara en del av truppen och den nya managern är bra med de unga spelarna. Han vill spela en attraktiv fotboll och det är vad Liverpool Football Club handlar om. Jag hoppas bara på att få några minuter under försäsongen och ta det därifrån. Speltiden från förra säsongen har gjort mig ännu mer sugen, men vi får vänta och se om managern tycker att jag skall vara en del av laget.”

Stefan Sörman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *