0

Marcus Danielsson räddade poäng åt ”Giffarna”

Det var en jämn drabbning i Kalmar när man tog emot Sundsvall. Matchen slutade 1-1 efter mål av Diouf och Danielsson för Kalmar respektive GIF.

Matchen börjades i ett tveksamt tempo och med endast sporadiska chanser för bägge lagen. Det hände inte mycket alls i första då Walker, Forsberg, Holster m.fl. sköt skott som målvakterna kunde rädda tämligen enkelt.

Matchen exploderade dock i andra genom en ribbträff av Jonathan McDonald efter två minuter. Därefter vaknade Kalmar till liv ordentligt trots att GIF hade bollinehavet till sin fördel. Archieford Gutu, den unge afrikanen, fick direkt rött kort i den 57:de minuten efter att han kommit med båda dobbarna före i en tackling.

Det var ändå Papa Aliouane Diouf som kunde skjuta in 1-0 till Kalmar efter en tilltrasslad situation i straffområdet trots en man mindre. Direkt efter målet tog GIF över mer och mer genom skott och halvchanser som dominerade matchen. I minut 85 kunde Marcus Danielsson nicka in kvitteringen efter en fint slagen hörna av Kevin Walker. I slutet av matchen var ingen av lagen nära på riktigt att vinna matchen till sin fördel.

Kalmar: Berisha – Nouri, Arajuuri, Djordjevic, Skjelvik – Mendes (Söderqvist 87′), Rydström, Gutu, Israelsson – McDonald (Diouf 58′), Dauda (Andersson 80′)

Sundsvall: Berglund – Jonson, Danielsson, Brink, Myrestam – Walker, Skulason – Helg (Lundström 81′), Holster, Forsberg (Sliper 70′) – Eklund (Dibba 64′)