0

Gerrard: Ta chansen nu

Zinedine Zidane närmar sig det franska landslaget

Steven pratar exklusivt till Liverpool FC Magazine ochpåminner Liverpool kaptenen sina egna dagar som en ung spelare tillsammans med Jamie Carragher och Michael Owen.

”Jag ser och hör några unga grabbar tala om att vara tålmodiga eller vänta på sin chans”, säger han. Det låter som om de känner att de behöver en 15 minuters chans i en förstalags match för att bevisa vad de kan göra. Det är inte vad det handlar om. Det handlar om bevisa sig själv varje dag i träning.

”Vi tränar från kl 10 till 13-14 om dagarna. Under den tiden måste visa att du inte vill vänta. Det bör deras inställning vara. Det spelar ingen roll hur gammal man är, visar man att man är bra nog får man chansen. Dom ska inte vänta till september eller oktober och undrar varför de inte fick en chans i en match. Gör det nu är mitt budskap till dem.

De måste gå in varje dag och bevisa för tränaren att de är bättre än de spelare som är i laget. Jag och Jamie och Michael gick inte runt utanför truppen och hoppades på att tränaren skulle välja oss en vacker dag ”Vi visade på träningarna vad vi var kapabla till och det var det som krävdes för att tränaren valde oss inför matcherna.

”Vi visade en mental styrka som krävs. Vi visade att vi var så gott som, om inte bättre än de som varit framför oss. Det är vad dessa grabbar behöver göra.

Stefan Sörman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *