0

KRÖNIKA: Italiens väg till guldet

Officiellt: Real Madrid värvar Takefusa Kubo

Ingen kan ha missat de senaste spelskandalerna i Italien. Italiens vänsterback, Domenico Criscito, misstänks vara inblandad i spelskandalerna och petades från EM-truppen. Även Bonucci misstänktes vara inblandad, men förbundskapten Cesare Prandelli valde ändå att plocka med honom i truppen. Tidigare idag rapporterades det om att ingen mindre än Gianluigi Buffon ska vara inblandad. Rykten menade att Buffon ska ha släppt in 1-1-målet mot Lecce med flit i ligaspelet med Juventus då stora pengar stod på spel, och det har fått världen att reagera. Det senaste ryktet bör dock verkligen tas med en nypa salt, då Buffon spelat i Juventus under stora delar av sin karriär och skulle aldrig svika sin klubb genom att bjuda in rivalen Milan i guldstriden, som under den perioden var mycket jämn.

Det är ett minst sagt skakat Italien för tillfället. Förbundskaptenen Prandelli meddelande tidigare idag att Italien till och med kan dra sig ur turneringen om så krävdes. Men jag är helt säker på att det inte kommer att hända.

Italien har ett av EM:s bästa trupper, inget snack om saken. Italien har spelare som kan göra underverk på egen hand. Och om jag ska vara ärlig tror jag att Italien kan ta sig riktigt långt, till och med hela vägen. 


Trolig startelva (4-3-1-2).

 

Buffon

Maggio – Bonucci – Barzagli – Chiellini

Motta – Pirlo – Marchisio

Giovinco

Balotelli – Di Natale

 

Utan tvekan en startelva som kan utmana om guldet. Giovinco kan visa sig vara pusselbiten som Italien saknat de senaste misslyckade åren. Di Natale kommer inte att få fler chanser i landslaget – den saken är säker. Han har fått sin chans, och han kommer att ta den, inget snack om saken. Balotelli är turneringens joker, om han har en bra dag kan Italien besegra förhandfavoriter som Tyskland, Holland och Spanien. Det är nu det gäller för Balotelli. Det är nu han måste tysta kritikerna och bevisa sina kvalitér. Det är nu han måste ta det sista klivet.

Motta, Pirlo och Marchisio är trion som kommer att leda Italien till framgångar. Kan dessa herrar hitta ett fungerande samspel lär det gå undan. Det mesta kommer att gå via Pirlo, som har haft en helt makalös säsong med Juventus. Hela världen vet vad Pirlo kan göra med en boll, inte minst motståndarna. Enligt mig Italiens i särklass viktigaste spelare.

Marchisio har även han haft en fin säsong i Juventus. Utvecklingskurvan har pekat spikrakt uppåt det senaste året och är enligt mig given på mittfältet i den italienska startelvan. 

Thiago Motta har dock inte haft en lysande säsong direkt, men har inte heller underpresterat. Lämnade Inter för franska toppklubben PSG, men har inte gjort någon succé där direkt. Kan dock bli en mycket viktig kugge i landslaget med sina farliga ljupledslöpningar sitt giftiga huvudspel. 

Denna upplaga av Italien är inte den samma som de senaste två-tre åren. Med nya spelare och en ny tränare så kommer man att nå långt i EM. Blir det guld? Inte omöjligt. Blir jag förvånad om Italien vinner EM? Nej, inte ett dugg.

 

Elias Romanos

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *