0

Grygera tar sikte på comeback

Efter att ha rehabiliterat sig från sin otäcka korsbandsskada tar nu Zdenek Grygera sikte på en comeback. Den 32-åriga tjecken har uttalat sig om sina förhoppningar kring en återkomst på fotbollsplanen i slutet av juni.

Efter sina framgångsrika säsonger i Italien lämnade Zdenek Grygera Juventus inför säsongen, då klubben skulle bygga om i truppen. Den mycket rutinerade tjecken valde då att skriva på för Fulham. Efter att ha successivt ha tagit sig in startelvan fick dock säsongen ett plötsligt slut. I samband med ligamötet mot Tottenham den sjätte november skadade Grygera sitt korsband. Skadan var så pass allvarlig att det dagen efter stod klart att resterande säsong och sommarens EM var utom räddning.

Många trodde säkerligen att den åldrande Grygeras karriär var i farozonen, men nu kommer motbeviset. Till Fulhams hemsida berättar Grygera om att rehabiliteringen gått mycket bra, och uttrycker samtidigt sin glädje över återhämtningen. Inom de nästkommande dagarna väntas han åter börja springa, vilket innebär startskottet på hans fysiska återuppbyggnad.

– Jag kommer att stanna här över sommaren och fokusera på min träning. Under en kort period kommer jag att åka iväg för att spendera lite tid med familjen, men annars ska jag endast jobba för att återhämta mig, säger Grygera.

Det uttalade målet är att åter vara redo för fotboll i slutet av juni, alternativt i början av juli.

Hannes Feldin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *