0

Ett Frankrike på spelhumör spelade ut ett slitet Ukraina

Efter att matchen blivit avbruten p.g.a stormväder så blev den återupptagen en halvtimme senare.

Blanc hade gjort två byten från förra matchen. Menez och Clichy spelade istället för Malouda och Evra och spelet såg faktiskt ut att vara mer flytande.

Frankrike tog genast grepp om matchen och började dominera. Ribery spelade fint fram Cabaye efter trettio minuter och det skulle varit 0-1 redan där om inte Pyatov stått för en fin räddning.

Bara tio minuter före paus så fick Ukraina sin första riktiga chans. Kapten Shevchenko slog till på volley från utanför straffområdet men Lloris räddade.

Men matchen kom igång på riktigt i andra halvlek. I den 53e minuten spelade den formstarka Karim Benzema fram Menez som välplacerat sköt in bollen bakom Pyatov. 0-1 var ett faktum och fransmännen började sakta mer säkert ta över matchen. Bara tre minuter senare så var den nyblivna assistkungen Benzema tillbaks. Med en fin passning så hittade bollen Menez som säkert sköt in bollen vid stolproten. Cabaye återvände inte långt efter med ett raketskott i stolpen. 0-2 visade sig vara en för brant backe för ukrainarna som gjorde en sista slutspurt som tyvärr (för värdarnas del) inte lönade av sig.

Ibrahim Amin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *