0

Förlust mot England – Sverige ute ur EM

Förlust mot England, något som inte hänt på väldigt, väldigt länge, skulle skicka ut Sverige ur EM. Poäng, en eller tre, hade hållit kvar Sverige i EM.

Det såg bra ut för Sveriges del efter första 20 minuter. 0-0 och en poäng var i hamn, men 70 minuter återstod. Men så hände det som inte fick ske. I den 23:e minuten får Carroll ett perfekt inlägg som han hanterar på bästa sätt genom att på ett snyggt sätt nicka in bollen i mål. Efter målet försökte Sverige vaska fram chanser, något man lyckades med, men det resulterade inte i något svenskt mål. Resultatet stod sig ut till halvtid.

I början av andra halvlek fick vi se ett piggt Sverige som visade bra rörlighet. Och det skulle ge utdelning. Efter en frispark av Zlatan får Mellberg bollen till slut, skjuter, Hart räddar, returen hamnar på Glen Johnson och går in i mål. 1-1! Sverige fick mycket energi och vilja efter det målet och fortsatte att spela riktigt bra. 10 minuter senare skulle det ge utdelning igen. Och återigen var Mellberg med i handlingarna. Fast denna gång så fick han målet. På en fint slagen frispark var Mellberg högst uppe och gav Sverige ledningen. Sverige var alltså i ledning, efter 60 spelade minuter! Mycket talade då för en svensk seger, men engelsmännen ville inte ge sig.

Endast fem minuter efter Sveriges ledningsmål kvitterade inhopparen Walcott till 2-2 efter ett långskott. I detta stund var Sverige fortsatt kvar i EM. Men det dröjde inte länge, drygt tio minuter efter Walcotts mål, förrän Sverige låg under mot England på nytt. Welbeck kliver fram och gör 2-3 efter att ha blivit assisterad av Walcott.

Sverige försökte och försökte, men kom aldrig riktigt i närheten av ännu ett mål och slutresultatet skrevs till 2-3.

Sverige är alltså efter kvällens resultat ute ur EM.