0

Dunga: Neymar behöver en flytt till Europa för att kunna nå sin högstanivå

Uppgifter: Nemanja Matic kan lämna United i vinter

Neymar har nekat flera bud från storlag som Real Madrid, Barcelona och Chelsea. Han insisterar att en flytt till Europa kan bli möjlig när han känner sig redo, vilket innebär att Neymar låter tiden avgöra. Det positiva, som många hemma i Brasilien tror är att Neymar är viktig för att kunna marknadsföra och göra Brasilianska ligan större utanför de Sydamerikanska gränserna, men Dunga anser att det inte är sant och nekar till följderna och många är oroliga över att Neymars utveckling kan påverkas negativt genom att stanna i landet. 

”Neymar är den absolut bästa fotbollsspelaren i Brasilien och Sydamerika, men i Europa är det mycket tuffare. Jag tror att en spelare som honom behöver den erfarenheten för att kunna bli en mycket bättre fotbollsspelare.”

Sedan Neymar slog sig in i Santos herrlag år 2009 har ynglingen gjort 41 mål för klubben där Pelé spelade under större delar av sin karriär. 
Värt att nämna är att Brasilien på senare tid inte lyckats sälja spelare till Europa lika mycket som förr och gamla storstjärnor har återvänt hem till Brasilien som till exempel Wagner Love och Ronaldinho.

Dunga tror dessutom att sommarens OS-turnering kommer vara en värdemätare för att se hur långt Neymar har nått i sin utveckling. 
”Han har en stor chans att visa upp sin potential under OS, som kan komma att bli nyttig för både honom själv och laget.”

Jusuf Bicoli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *