0

De Laurentiis drömmer om Jovetić

Napoli börjar alltmer förlika sig med tanken om att Ezequiel Lavezzi kommer att lämna klubben. Omedelbart har en ryktesvåg satts igång kring El Pochos ersättare. Nya napolitanska källor avslöjar att De Laurentiis nu tagit sikte på Violas talangfulle Stevan Jovetić.

Napoli tog sin första titel på 22 år när man vann finalen i Coppa Italia i söndags. Ezequiel Lavezzi kokade av glädje efteråt, men frågan är om det inte var det sista världen fick se av Lavezzi i Napolis tröja. Sedan tidigare har Inter kopplatts samman med El Pocho. Men i takt med att intresset gentemot Inter avtagit har PSG och Anzhi blivit aktivare i sin jakt på argentinaren, där PSG sägs ligga bäst till.

Samtidigt som Napoli och presidenten Aurelio De Laurentiis ser sin guldklimp glida dem ur händerna har jakten på en ersättare inletts. Spekulationer har uppgett att Inters Giampiero Pazzini ska vara Lavezzis arvtagare. Men nu kommer napolitanska uppgifter som säger att Stevan Jovetić har klubbens högsta prioritet. Den ytterst frispråkige De Laurentiis har uttalat sin önskan att locka Violas megatalang till Napoli, en övergång som skulle vara enorm.

Fiorentina lämnar som bekant en tung säsong bakom sig, med en trettondeplats som slutplacering. Men för Jovetić egen del var säsongen en succé med 14 gjorda mål där han bar lagets anfall på sina axlar. När nu Violas projekt tycks stå stilla och trampa vatten lutar mycket åt att Jovetić vill lämna, en situation som Napoli vill utnyttja. Priset på 22-åringen ryktas ligga runt 30 miljoner. Juve har redan visat intresse och Napoli kan vänta sig en hård konkurrens om att knyta till sig Jo-Jo.

Hannes Feldin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *