0

Sillyseason rankar säsongens 50 bästa spelare i Premier League

Silly Seasons ranking av årets Premier Leaguespelare tuffar vidare. Idag tar vi oss an platserna 21-30. Där återfinner vi två Chelseaveteraner som började säsongen i moll och slutade densamma i dur. Vi har också en spelare som gick från att ifjol vara reserv i bottengänget Wigan till att i år spela en huvudroll i lagets bragdartade vårsäsong. Mycket nöje.

30. Thomas Vermaelen, Arsenal

Stabil belgisk försvarare som kommit tillbaka på ett fantastiskt sätt efter en svårare skada. Visade på målfarlighet med sex mål under säsongen och fick dessutom ofta vikariera på en ovan vänsterbacksposition och gjorde det med den äran.

29. Phil Jones, Manchester United

Lasse Lagerbäck präntade in begreppet ”funktionell spelare” i det svenska folket. Här har vi en multifunktionell spelare. Att som 19-åring komma till Manchester United och mer eller mindre ta en ordinarie plats är inget annat än imponerande. Fick i samband med en skada en kortare svacka på säsongen. Han har emellertid imponerat så stort att han snott åt sig en plats i Hodgsons EM-trupp.

28. Rafael van der Vart, Tottenham

Zlatans gamle trätobroder visade med 11 mål och 7 assist att han, när han är i form, är en av ligans tyngsta offensiva pjäser. Van der Vart kan också, precis som Tottenham, komma i rejäla svackor och hans ojämnhet får representera Tottenhams missade Champions Leagueplats.

27. Rio Ferdinand, Manchester United

Hamnade i strålkastarljuset på ett oönskat sätt under slutet av säsongen. Det var inför Roy Hodgsons EM-uttagning som konflikten mellan bröderna Ferdinand och John Terry ställdes på sin spets. Det slutade med att John Terry åker till EM och Ferdinand stannar hemma. I och med detta har Ferdinand mest troligt gjort sitt sista framträdande i en internationell turnering. Under säsongen har han fått styra försvarsskutan i United då Vidic gått skadad. Det har han skött excellent och han skrapade ihop 30 starter, hans bästa facit på fyra säsonger.

26. Hatem Ben Arfa, Newcastle

Fick sin första säsong i Newcastle spolierad av en allvarlig skada. Den här säsongen gjorde han i och för sig inte mer än 16 starter, men imponerade å andra sidan storligen i dessa. Här har Pardew ett rejält sparkapital inför kommande säsong.

25. Victor Moses, Wigan

Gick från att vara anonym reserv ifjol till en av de hetaste spelarna under vårsäsongen. Moses var tillsammans med Franco di Santo en av de avgörande orsakerna att Roberto Martinez mannar får spela PL-fotboll på DW stadium även år 2013.

24. Frank Lampard, Chelsea

Den gamle strävsamme poängmaskinen på Chelseas mittfält hade en säsong med två ansikten. Efter att ha blivit, diplomatiskt uttryckt, omilt behandlad av André Villas Boas så slog Lampard ut i gammal god blom under säsongens slutdel och fick kröna densamma med en FA-cup och en Champions Leaguetitel.

23. Samir Nasri, Manchester City

Även den tekniske fransmannen genomgick en ojämn säsong. Från att ha imponerat i inledningen så hamnade han i en formsvacka och stod i vissa matcher utanför startelvan. Mot slutet av säsongen återfann han sin form och gjorde ett par mål som var helt avgörande för Citys fantastiska säsongsavslutning.

22. Yakubu Aiyegbeni, Blackburn

Den kraftfulle nigerianske strikern bar målproduktionen i sitt Blackburn mer eller mindre på sina egna axlar. Eftersom hans lagkamrater inte jobbade i samma tempo så fick han dock se sitt Blackburn ta steget ner i Championship. Det känns dock inte speciellt troligt att Yakubu följer med klubben dit.

21. Petr Cech, Chelsea

Precis som övriga Chelsea så var Cech vilsen i säsongsinledningen. Många kritiker ställde då frågan om Cechs stjärna var i permanent dalande. Han kom dock tillbaka storligen och växte ut till en bläckfiskarmad mardröm för motståndarna. Hade det inte varit för Cech hade Chelsea blivit titellösa den här säsongen. Nu vet vi vilken skillnad han gjorde.

 

Jon Lidberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *