0

Destination Gothenburg: Let’s get ready to RUUUUMMMBLEEEEEEEEEE

Dagen med stort d är kommen, världens bästa ungdomsturnering, Gothia Cup drar igång. Göteborg laddar inför ytterligare en fotbollsfest där varje lag får vara med och ta del utav den stora festen.

Spelare, ledare och funktionärer samt domarna är varje år en del av fotbollsturneringen Gothia Cup. Förväntningarna på cupen är stora vilket innebär att varenda en som i år får chansen att jobba på Gothia behöver verkligen lägga ett stort kol och ta ansvaret för att turneringen ska bli så välskött som möjligt, sjävklart ska cupen hålla en nivå av världsklass. Turneringen har fått namnet ”The World Youth Cup” eftersom Gothia Cup når upp till alla krav som ett Ungdoms-VM behöver göra. 

Cupen ger alla fotbollsspelare, funktionärer m.fl att skapa glädje och visa respekt för att hålla Gothia Cup vid liv. Invigningen är värd att nämna, att gå ut på Nya Ullevi som representat för ett land där man hälsas välkomna är en fröjd att se för oss fotbollsälskare som verkligen behöver ett varmt och hjärtligt välkomnande för att kunna få en upplevelse i världsklass under veckan man är i Göteborg. 

Vad är det som gör Gothia till den största cupen i jämförelsevis med andra fotbollscuper runtom i Sverige och Världen? Eftersom Gothia Cup har en bred marknadsföring som når ut till många länder runtom i världen. Speciellt Afrika där SKF väljer att investera på spelare och lag som vanligtvist inte har råd att åka på fotbollscupen men som ändå får chansen. Meet the world och SKF är dessa två som absolut skänker bidrag för att hjälpa lagen att komma till fotbollscupen och uppleva världens bästa ungdomsturnering, bara en sådan grej är ett stort plus på kanten. 

Login, alla lag får möjlighet att bo på skolor som är välutrustade samt rena och en sådan upplevelse vill varenda fotbollsspelare ha. Spelarna samt domarna som absolut måste hålla hög klass eftersom det är många bra fotbollslag med flera bra spelare som självklart behöver domare som håller måttet. 

Sist men absolut inte minst, många nationer runtom i världen som deltar. Världen som i flertalet tillfällen består av multikulturella evenemang gör att man absolut kan få nya vänner, inte bara de inhemska utan även utländska vilket gör att människorna runtom skapar kontakter. Det leder till en bred komminukation bland alla spelare samt domare på Gothia, vilket land man än är ifrån. Positivt. 

Gothia Cup har gästats av många nuvarande samt f.d fotbollsstjärnor i deras yngre dagar. Alan Shearer, Andrea Pirlo samt Xabi Alonso m.fl har något gemensamt, nämligen att de tillsammans har vunnit den prestigefyllda Gothia Cup.  

Här har ni länken för att se de andra spelarna jag inte nämnde som vunnit Gothia Cup. 

Nu när jag talat om Gothia Cup i stort, ska jag gå över till ett annat ämne som är väldigt intressant. Under sommarens Gothia kommer jag, Jusuf Bicoli med assistens av Jonael Makaveli samt Fredrik Sanz Lerena skriva om lag, spelare och mycket mer som anses vara intressant enligt oss. Vad kan årets Gothia Cup bjuda på, Hur kommer det sluta för lagen eller kommer vi få se någon samt några stortalanger blomstra ut? 

Åldersklassen som varje år kommer vara intressant att följa är P17, inbjudningsklassen där enbart elitlagen får vara med bör innehålla många bra lag som absolut slåss om den åtråvärda Gothia Cup-bucklan som man absolut kan ha som ett minne för livet. Vissa kommer oturligt nog få åka hem utan medaljer, för mig är alla vinnare oavsett hur bra man än är under Gothia Cup.

Här har till P17-klassen. Ta gärna en titt, dela gärna med era åsikter angående dessa lagen som är med på Gothia. Kan vara andra åldersklasser också. 

Under Gothia-veckan kommer ni få värdefull information om spelare som vi tror kan blomstra ut i framtiden samt lag som kan gå långt i turneringen.  

________________________________________________________________________________

Jusuf Bicoli är på plats i Göteborg hela Gothiaveckan. Han kommer att ge dig intressanta texter om framtidslöften, bra matcher, intressanta lag och mycket annat. Häng med hela veckan! 

Makaveli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *