0

Brasilien vann med ett nödrop mot ett uppfriskande Nya Zeeland

Uppgifter: Manchester United vill sälja duon i sommar

Brasiliens damlandslag är vidare till kvartsfinal. Efter vinsten med 1-0 mot Nya Zeeland har man nu tagit sex poäng av sex möjliga, vilket garanterar en kvartsfinalplats. Men det var med stora problem som man tog sig till tre poäng i den här matchen. Nya Zeeland imponerade och bjöd upp till dans rejält. Man störde brasilianskorna i varje anfall och var bra med i pressen matchen igenom. Men en sen hörna gav slutligen utdelning, när målet blev tomt efter att målvakten hamnat på mellanhand.

Brasilien kommer att bli farliga i OS, men jag är inte imponerad. Man förväntar sig mer från brasilianskorna och man räddades enbart av Cristantes fina målform. Jag tycker inte heller att Marta fick till sitt spel riktigt, som hon vanligtvis brukar göra. Men de vann och har nu en match till på sig och det ska bli intressant att se om Brasilien kommer tillbaka på rätt spår igen. Storbritannien är det som väntar och hemmanationen är säkert är ute efter att stärka sin position bakom Brasilien i gruppen.

Jag vill också hylla Nya Zeelands fina inställning, som tidigare kryssade till sig en poäng mot värdlandet och som nu pressade Brasilien matchen igenom. De är en motståndare som nog kan bli tuffa att möta i ett eventuellt slutspel och chanserna fanns även framåt för laget. Anledningen till att man förlorade nu var främst oflyt måste jag säga, även om Brasilien är just Brasilien. Vi får se om det vänder för Nya Zeeland i den sista gruppspelsmatchen, där Kamerun väntar. Ett motstånd som bör bli en mumsbit för laget.

__________________________________________________________

Rasmus Hammarström
Favoritlag: AC Milan
Favoritspelare: Kevin Prince Boateng, Kaká och Ronaldinho
Twitter

OS-Tips
Herrar: Guld – Brasilien, Silver – Senegal, Brons – Storbritannien
Damer: Guld – USA, Silver – Sverige, Brons – Japan

 

Rasmus Hammarström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *