0

Vincent Kompany bäst i Premier League

Det blev till slut Manchester City:s reslige mittback Vincent Kompany som tog hem priset ”Årets spelare i Premier League”. Det kan tyckas vara oväntat, då spelare som Robin van Persie, Wayne Rooney och Demba Ba sågs som klara favoriter till det åtråvärda priset.

Mycket roligt för Vincent Kompany och världens alla försvarare som behöver ett sådant här lyft. I dagens fotboll är det mycket vanligt att anfallarna och de tekniska mittfältarna lyfts fram i första hand, medan försvararna allt som oftast inte får något riktigt erkännande. Nu var det dock dags för en mittback att kliva fram igen och i det här fallet Vincent Kompany. 

De som säger att Kompany inte gjort sig förtjänt av det här priset har nog inte följt den engelska fotbollen i år. Kompany har verkligen burit Manchester City under den här säsongen och bidragit med säkra brytningar, pondus och en del viktiga mål. Intressant att se hur Kompany reagerar på det här priset och om han fullföljer även den kommande säsongen på det här sättet.

 

Sebastian Pearson 

Sebastian Pearson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *