0

”van Persie ska välja United”

Ryktena pågår varje timme om vart Robin van Persie skall flytta. Nu har även gamla spelare hos City och United höjt sina röster angående holländaren.

Gary Pallister, som spelade över 300 matcher för Manchester United, menar att van Persie kan bli offer för Citys extrema anfallsuppsättning: ”Anfallare blir frustrerade i City av rotationerna och jag tror inte van Persie skulle drabbas lika mycket av det i United. Han är en anfallare av världsklass och jag tror att han inte skulle ha några som helst problem att skapa ett giftigt anfallspar med Rooney. Om han bara tänker på det fotbollsmässiga tror jag att United är det bästa alternativet.” Det påpekar Pallister i en intervju.

Även den förre Manchester City-spelaren Danny Mills menar att Citys trupp är på tok för stor och att det skulle missgynna van Persie. De båda spelarna menar också att United har förstärkt tillräckligt på mittfältet med Kagawa och Powell, men inte på anfallet. Föregående säsong producerade varken Chicharito eller Welbeck tillräckligt mycket för att vara i United. Ferguson har även sen tidigare uttalat sig om att han vill värva van Persie och att han har lagt ett bud.

Kristoffer Kärvegård

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *