0

Sverige avslutar EM med flaggan i topp

Paul Scholes vill se Özil i Manchester United

Erik Hamrén valde att experimentera i dagens startelva. Både Bajrami och Toivonen fick chansen från start och den sistnämnda kunde ha hamnat i målprotokollet. Efter tio spelade minuter så fick han en ypperlig chans för att sätta dig 1-0. Han lyckades störa Mexes i en duell och passera honom för att sedan försöka runda Lloris, tyvärr blev vinkeln för snäv och bollen gick i stolpen.

Innan dess så hade Ribery något farligt skott som Isaksson utan några större problem hade lyckats rädda, förutom det så hade inte fransmännen vaskat fram så mycket i första halvlek. 

I halvtid blev Bajrami utbytt mot Chippen. Den sistnämnda började direkt skapa ytor och chanser för det svenska landslaget. Mellberg hade med en perfekt glidtackling brutit bollen på egen planhalva. Han passade sedan bollen till Zlatan som släppte till Källström, Källström passade Chippen som längs flanken sprang och med ett perfekt inlägg hittade bollen en inrusande Zlatan som direkt på volley stenhårt slog in den i målvaktens högra hörn! (53′) Vilket mål av Sverige.. kanske turnerings bästa?

Frankrike började bli alltmer desperata efter Englands 0-1 mål mot Ukraina. Alla lagen som kunde gå vidare ville undvika en eventuell kvartsfinal mot Spanien. Men fransmännens försök lönade inte av sig. Svenskarna lyckades istället punktera matchen på övetid då Chippen, ännu en gång, gjorde ett inlägg som Holmen styrde i ribban men som Sebbe Larsson sköt in i nättaket på returen. 

Sverige vann 2-0 mot Frankrike, och supportrarna kunde åka hem med ett leende på läpparna. 

Ibrahim Amin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.