0

Spanska fotbollsförbundet: ”Vi ska utreda matcherna”

Officiellt: Chelsea straffas med transferförbud

Villarreal åkte ut. Zaragoza och Rayo Valleanco klarade sig. Nu ska det spanska fotbollsförbundet undersöka hurvida det kan röra sig om en uppgjord skandal i den sista omgången av La Liga.


Alla vet hur det gick till vid det här laget. Atlético Madrids Falcao sänkte Villarreal på el Madrigal i den 80:e minuten. I samma veva gjorde Rayo mål mot Granada, det efter att Rayo-spelaren, Michu, frågat sina motståndare om det kunde få göra ett mål – för att se till att Villarreal skulle åka ur. 

Uppgifterna har bekräftats av Michu själv, som erkände till spansk radio att han frågade om hans Rayo Vallenaco fick göra mål. Dock dementerar han rykten om att det skulle vara en skandal på något vis.

Nu har i alla fall det spanska fotbollsförbundet uppmärksamat saken. Enligt de själva ska de utreda matcherna: Getafe – Zaragoza (Zaragoza-seger som innebar nytt kontrakt, mot ett Getafe som inte hade något att spela om) samt Rayo Valleanco – Granda (där Michu bad om att få göra mål.

Silly Season uppdaterar just nu som enda fotbollssajt i Sverige om skandalen i Spanien. Så håll dig bäst och mest uppdaterad här.

Fredrik Sanz Lerena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *