0

Silly Season sätter plus inför EM-finalen

Spanien

Målvakt +++++
Casillas, Iker
Valdes, Victor
Reina, Pepe

Kommentar:
Har sin solklara målvakt i Iker Casillas som vart säkerheten själv i mästerskapet. Har endast släppt in ett mål, när Italiens Antonio Di Natale överlistade honom, men har sedan briljerat i kassen.

 
Back +++++
Pique, Gerard
Albiol, Raul
Ramos, Sergio
Juanfran
Arbeloa, Alvaro
Martinez, Javier
Alba, Jordi

Kommentar: Har endast släppt ett mål bakåt och mittbacksparet Pique-Ramos har varit säkerheten själv. Har dessutom en Alba i toppform och pålitlige Arbeloa på kanterna och har en säkerhet i försvaret som gör att man kan lägga den vikten på anfallsspelet som man gör.


Mittfältare +++++
Fabregas, Cesc
Alonso, Xabi
Xavi
Iniesta, Andres
Silva, David
Navas, Jesus
Cazorla, Santi
Busquets, Sergio

Kommentar:
Spaniens mittfält är det bästa i mästerskapet och Iniesta och Xavi visar upp det spel som präglar dagens Barcelona. När även Xabi Alonso fått ordning på fötterna riktigt bra i mästerskapet och samspelet mellan övrigt fungerar mer än bra, kan inte betyget bli annat än 5 av 5.

Anfallare +++
Torres, Fernando
Llorente, Fernando
Negredo, Alvaro
Mata
Pedro

Kommentar:
Har Spanien något frågetecken så är det anfallspositionerna. Efter att man fått klara sig utan David Villa i mästerskapet har man kört med Fernando Torres eller mittfältaren Cesc Fabregas i positionen, med knappt god känt resultat. När Fernando Negredo sedan spelade i semifinalen, med svagt resultat, ser man var det stora frågetecknet är i Spanien.

Förbundskapten +++++

Vicente del Bosque

Kommentar:
Rutin i miljoner och har precis tagit Spanien till deras tredje raka mästerskapsfinal, utan att visa någon sorts positiv reaktion i sitt sstenansikte. Men att frågesätta vad som finns bakom pannbenet på honom är orealistiskt och en självklar femma till förbundskaptenen.

Betyg: 23/25


Italien

Målvakt +++++
Buffon, Gianluigi
De Sanctis, Morgan
Sirigu, Salvatore

Kommentar:
Buffons insats mot Tyskland säger allt. Han har länge och är fortfarande en av de bästa i världen på det han gör. En solklar femma till målvaktspositionen där Buffon vart säkerheten själv ï det italienska landslaget från början av mästerskapet till finalen.

Back ++++
Chiellini, Giorgio
Barzagli, Andrea
Balzaretti, Federico
Bonucci, Leonardo
Ogbonna, Angelo Obinze
Abate, Ignazio

Kommentar:
Har varit ett frågetecken länge hur deras försvar skulle klara sig. Men Prandelli har fört samman pusselbitarna och mot Tyskland visade man ett utmärkt försvarsspel, där samtliga i försvaret gjorde en utmärkt match. Tyskarna kom inte igenom och det italienska försvaret har alla möjligheter att även stoppa spanjorerna. Ett litet frågetecken för högerbackspositionen.

Mittfältare +++++
Pirlo, Andrea
De Rossi, Daniele
Montolivo, Riccardo
Motta, Thiago
Maggio, Christian
Nocerino, Antonio
Marchisio, Claudio
Giaccherini, Emanuele

Kommentar:
Ett mittfält som blivit bättre för varje match. Med Andrea Pirlo når man fem plus och jag anser att italienarnas mittfält har nått den nivån, där man gör sitt spel på ett bra sätt. Massivt mycket framspelningar som kommer från mittfältet och bredden är bra.

Anfallare ++++
Cassano, Antonio
Di Natale, Antonio
Balotelli, Mario
Diamanti, Alessandro
Giovinco, Sebastian
Borini, Fabio

Kommentar:
Har ett vasst par i Cassano och Balotelli där fram och med Di Natale som inhoppare samt Diamanti så ska man självklart sätta ett högt betyg på den här lagdelen. Det enda som fattas för att jag ska kunna ge en femma här är att deras anfallsspel håller matcherna ut. Snubblande nära en femma.

Förbundskapten +++++
Cesare Prandelli

Kommentar:
Har skapat magi med det italienska landslaget och tog ett skakat landslag till final. En stor överraskning och ännu mmer överraskande med tanke på situationen i hemlandet. Slog ut Tyskland tack vare sina taktiska drag i semifinalen. Bragd!

 
Betyg: 23/25

Rasmus Hammarström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *