0

Så är läget i ditt lag: S.S.C. Napoli

Klara in
Goran Pandev, Inter(tidigare på lån)

Klara ut

Rykten in

Andreas Granqvist, Genoa – trolighetsvärde: 1/5
Svensken har även haft intresse på sig från Neapel, men svensken kommer troligtvis inte att lämna genoa i sommar. Och skulle han mot förmodan göra det, så känns Milano-klubbarna som hetare alternativ för mittbacken.

Stevan Jovetic, Fiorientina – trolighetsvärde: 2/5 Anfallaren från Florens-klubben har sagts vara av intresse för Napoli. Men frågan är om han kan tänka sig att flytta till Neapel, där han mycket väl kan få sitta en hel del på bänken, med hetare alternativ som Cavani framför sig.

Marco Verratti, Pescara – trolighetsvärde: 1/5 En stor talang som flera storklubbar jagar. Mittfältaren ser dock nu ut att bli kvar hos nykomlingen, men sägs samtidigt ha en bra relation till Napoli och dess president De Laurentiis. Svårt dock att se att någonting kommer att ske i sommar, och visst finns det större klubbar för den här spelaren att gå till.

Marco Capuano, Pescara – trolighetsvärde: 2/5 En annan spelare från nykomingen som kopplats ihop med klubben. Är en viktig del av Pescara och samtidigt har inte ryktena florerat riktigt så mycket som kring andra spelare. Just nu är detta rykte väldigt svalt, men vill han byta upp sig så är det ett bra tillfälle nu.

Lorenzo Insigne, Pescara – trolighetsvärde: 4/5 Den hetaste av Pescara-spelarna som kopplats ihop med Napoli. Har lånats ut från Pescara den senaste säsongen Har fin teknik och ett utmärkt målsinne, men är dock en lite väl långsam spelare för ett snabbt Napoli. Napolis president verkar dock vara mycekt intresserad och de senaste är att Insigne ser ut att hamna i Neapel.

Gaby Mudingayi, Bologna – trolighetsvärde: 1/5 En spelare som alltid ryktats vara aktuell för en flytt. Inte den första gången som Napoli heller nämns i sammanhanget och ses som ett bra komplement till mittfältet. Men frågan är om han verkligen är en spelare som Napoli vill ha. Jag tror inte det.

Aly Cissokho, Lyon – trolighetsvärde: 3/5 Sägs vara av stort intresse för Napoli, men försvararen är med största sannolikhet väldigt dyr. En eventuell försäljning av Lavezzi till PSG skulle dock fylla plånboken och göra affären till möjlig. Mycket hänger på summan som man får in från eventuella försäljningar.

Pablo Armero, Udinese – trolighetsvärde: 3/5 Har imponerat på vänsterkanten i Udinese, men kostar 15 miljoner euro. Relationen mellan klubbarna är dock bra, men frågan är om spelaren vill lämna Udinese, som ska slåss om en plats i Champions League, mot Napoli som endast har ett kval till Europa League. Räcker Napolis ambitioner för Armero?

Mehdi Benatia, Udinese – trolighetsvärde: 2/5 En intressant försvarare som skulle bli ett intressant tillskott till Napoli. Det har dock inte sagts allt för mycket om Napolis intresse för Benatia, men skulle det blossa upp och bli aktuellt, så ser det ut som en möjlig affär. 

Rykten ut

Eduardo Vargas – trolighetsvärde: 1/5 Var ett jagat byte i januari, när han lämnade Fiorientina för Napoli. Efter brist på spel i våras har det sagts att spelaren skulle kunna lämna i sommar, men han blir säkerligen kvar i klubben. Inga klubbar har inte nämnts som riktigt intresserade i sommar heller.

Edinson Cavani – Paris Saint-Germain, Chelsea, Manchester United, Juventus, Liverpool, Real Madrid – trolighetsvärde: 3/5 Anfallaren har verkligen fått sitt genombrott och betraktas nu som en av de främsta anfallarna. Många klubbar är ute efter Neapels stjärna och det är inte otänkbart att han lämnar i sommar, speciellt efter att Juventus sägs erbjuda Giovinco, Matri och 10 milj euro för anfallaren. Samtidigt försöker dock Napoli locka kvar anfallaren med en högre lön, och det är möjligt att han blir kvar.

Ezequiel Lavezzi – Paris Saint-Germain, Manchester City, Manchester United – trolighetsvärde: 4/5 Lavezzi har ryktats till massvis med klubbar, men franska PSG har vart helt klart hetast. Anfallaren vill lämna och det mesta talar för att fransmännen kommer att hosta upp summan som Napoli kräver för Napoli-supportrarnas favoritspelare. Pengarna är samtidigt behövliga för Napoli, som då kan förstärka truppen extra mycket inför den kommande säsongen. Lavezzi kommer att gå till PSG.

Andrea Dossena – Fiorentina – trolighetsvärde: 2/5 Napolis mittfältare Andrea Dossena har kopplats ihop med Fiorentina i slutet. Han har sagts vara på väg att lämna och det är säkert möjligt, men det känns inte som ett hett alternativ att gå till Florens-klubben.

Federico Fernández – Real Madrid, Tottenham – trolighetsvärde: 2/5 Har enligt argentinska medier stort intresse kring sig, men ingenting konkret finns ännu. Real Madrid och Juventus har nämnts, men det är tveksamt att se att försvararen skulle byta upp sig till en sådan storklubb. Att han lämnar Napoli är dock möjligt.

Tänkbar startelva med nuvarande material:                                                                
                   De Sanctis 
        Aronica, Cannavaro, Campagnaro
      Maggio, Dzemaili, Inler, Dossena            
                    Hamsik 
               Cavani, Lavezzi 

Glöm inte att klicka på ”rekommendera” om du gillade artikeln.

 

 

 

Rasmus Hammarström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *