0

Polackerna ute – tjeckerna vidare

Polen var tvungna att vinna matchen mot Tjeckien i den sista gruppspelsomgången för att inte åka ut ur sin egna EM-turnering. Polackerna dominerade den första fjärdedelen av matchen, men tjeckerna kom sedan tillbaka allt mer och målet av Petr Jiracek efter 71 minuter kom logiskt.

Dortmund-duon Blaszczykowski samt Lewandowski var två spelare som inledde bra för Polen, likaså Obraniak. Men när regnet började tillta i Wroclaw kom tjeckerna in i matchen igen (nödvändigtvis var det inte regnet som var den främsta orsaken – polackerna mattades ut efter att inte fått någon utdelning på deras aggressiva inledning).

När sedan en tjeckisk kontring, anförd av Milan Baros, hamnade hos Jiracek som fintade bort sin försvarare och la in bollen bakom Tyton i det polska målet, var polackernas dröm förstörd. Först på tilläggstid var man riktigt nära en kvittering, när Blaszczykowski lyfte bollen förbi Petr Cech och mot mål. Då kom vänsterbacken Michal Kadlec in och rensade, vilket innebar att tjeckerna kunde hålla undan.

I och med Greklands överraskande 1-0-seger mot Ryssland går även grekerna vidare till kvartsfinal, bakom Tjeckien. Ryssland, ett av turneringens charmigaste lag, är därmed utslagna.

Henric Holmberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *