0

Pep Guardiola avslöjar varför han lämnade Barcelona

Barcelonas föredetta guldsprutare, Pep Guardiola tränar inte längre Barcelona efter att ha tagit över klubben 2008/2009. Det har varit fyra år av glädje, tårar och kärlek. Det har också varit fyra år av framgångsrika år. Pep Guardiola vann allt redan under hans första säsong med Barcelona, och fortsatte på sin roll att bli en av Barcelonas bästa tränare i historien. Nu har han valt att lämna klubben då han själv menat att han behöver en ordentlig paus med fotbollen då han är väldigt utmattad. I en intervju med Israeliska kanal 2 så avslöjar han en av anledningarna till varför han valde att lämna Barcelona.

– Jag njöt inte längre av Barcelonas matcher i Champions League och La Liga, säger Pep Guardiola. 

Han fortsätter:

– Det var verkligen tufft. Om man ska vara tränare för Barcelona så krävs mycket energi. Efter så många år, så måste man ta ett steg tillbaka, säger han.

Pep Guardiola fick sedan frågan om han någon gång i framtiden skulle kunna se sig själv göra en eventuell comeback som tränare för Barcelona.

– Jag har fortfarande inte bestämt mig vad som gäller i min framtid, vi får se vad som händer. Jag kanske återvänder till Barca, och kanske inte. En sak är säker, och det är att jag kommer ha Barca i mitt hjärta för evigt, avslutar han.

Salar Alavi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *