0

Pellegrino: ”Det är en ära att vara tränare i denna klubb”

1 juli tar Valencias nya tränare Mauricio Pellegrino över rodret. Han sa att det är ett privilegium att leda en elitklubb i denna liga som anses vara en klubb på toppnivå som ska kunna konkurrera om de bästa i världen.

”Den spanska ligan håller hög klass, om inte bäst klass av alla ligor i världen. Konkurrensen är stenhård så det är underbart att få vara med och konkurrera på en sådan här nivå” sa han.

Detta framgår i en intervju på Valencias hemsida, och där han sagt att han kommer försöka lära ut den kunskap han lärde sig när han spelade i flera år.

Mauricio Pellegrino är född i Argentina och är 41 år gammal, han spelade fem år i Valencia som mittback och vann två ligatitlar, UEFA-cupen en gång, en europeisk Super Cup och även Supercupen i Spanien. Han spelade även Champions League finalen 2000/01.

Pellegrino tar över klubben som har tränats fyra säsonger av Unai Emery och hans första uppdrag är att ta de långt i Champions League och en bättre placering än en tredje plats där man slutat de tre senaste åren.

”Att spela nästa säsong i Champions League ska bli roligt, Valencia har alla verktyg för att konkurrera på högsta nivå”, sa han.

Det finns en ”genemsam kraft” mellan laget och fansen här och medgav att dess ambitioner har varit att ta tillbaka Valencia till en Champions League-final. Han var säker på att förr eller senare kommer det att slå in, men sa också att han var medveten om att den nya fasen kommer bli tuff.

Han la till att han återvänder till ett Valencia som en mer modern klubb som är bättre strukturerad. ”För drygt tio år sedan i slutet av nittotalet började Valencia att vara med de allra bästa, och nu är det vardagsmat. Det har varit ett kvalitativt språng”, sa han.

”Jag har min erfarenhet och det är svårt att hantera en grupp, det är bara människor, men det finns alltid lösningar på problem som kan uppstå. Jag är tränare och jag har krav i förväg att undvika misstag, men jag ska försöka göra så lite fel som möjligt”, fortsatte Pellegrino.

Som fotbollslag vill han inte förlora förmågan att anfalla och att varje dag kunna förbättre lite.

”Jag vill anfalla, lästa spelet bra och sen ska vi lära oss stänga matcher. Alla lag har ett spelsystem och Valencia kommer att få ett också. Ibland i matcher finns det några marginaler och spelet kan förändras, men inte ändras”, la han till han.

Martin Gunnarsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *