0

Officiellt: Swansea värvar Michu

Gjorde femton ligamål för Rayo – säljs för två miljoner pund

Swansea City har offentliggjort värvningen av Rayo Vallecanos mittfältare Michu, som satte femton ligamål förra säsongen. Klubbar som Manchester United och Liverpool har jagat spanjoren, men nu har han skrivit på ett treårskontrakt på Liberty Stadium. Michu blir nye managern Michael Laudrups tredje värvning efter Chico och Jonathan de Guzman.

– Det är en fantastisk värvning. Vi pratar om en spelare som gjorde femton mål för en liten klubb i den spanska ligan förra året, han var en stor skillnad för dem med sina mål, berättar den danske legendaren till Sky Sports.

Den isländske mittfältaren Gylfi Sigurdsson som var inlånad till Swansea förra säsongen bestämde sig senare för att gå till Tottenham, vilket har lett till en jakt på ersättare. För endast två miljoner pund (cirka 23 miljoner kronor) har Laudrup nu hittat en fullvärdig ersättare.

– Vi tappade Gylfi som spelade i den positionen en halv säsong, så att värva en spelare som Michu är fantastiskt för oss när du tittar på priset och kvalitén på spelaren. Det är ett riktigt fynd, avslutar Laudrup.

Henric Holmberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *