0

Officiellt: Bojan Djordic är klar för BP

Han var en stor talang som tonåring då han fick chansen att komma till Manchester United som ungdomsproffs, efter två år som ungdomsproffs fick han stanna kvar i A-lagstruppen men efter att ha lånats ut till Sheffield Wednesday, Århus och Röda Stjärnan valde han att lämna storklubben 2004. Han skrev på för Glasgow Rangers där han spelade under en säsong och det blev blott fem matcher i den skotska klubben. Han stannade kvar på de brittiska öarna och spelade 40 matcher på två säsonger i Plymouth som då spelade i engelska andradivisionen Championship.  

2008 återvände han hem till Sverige för att spela med AIK, han blev snabbt en spelare alla AIK-fans älskade och han fick vinna dubbeln med SM-guld och Svenska Cupen-guld 2009. När det gick dåligt för AIK året efter SM-guldet såldes Bojan under sommaren till ungerska Videoton där det blev 13 matcher på en säsong, därefter har hunnit vara i engelska Blackpool och belgiska Royal Antwerpen.

Men nu är Bojan Djordic än en gång tillbaka på de svenska fotbollsarenorna, han kommer att spela för Brommapojkarna som är hans moderklubb, det var även den klubb han spelade i när Manchester United värvade honom. Han kommer att spela i BP:s svartröda tröja från den 1 augusti och han har skrivit ett korttifskontrakt för resten av säsongen. 

– I Brommapojkarna växte jag upp. Kändes naturligt efter ett tag och rätt att tacka JA, skriver Bojan på sin Twitter.

Rasmus Magnusson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *