0

Manchester City rasande på Tottenham

Uppgifter: United utmanar Liverpool om Saúl Ñíguez

City är rasande över att Tottenham har dragit sig ur affären som hade tagit Adebayor till White Hart Lane för reapriset 6 miljoner pund. Den förre Real Madrid-anfallaren vill inte sänka sin veckolön på 170,000 pund per vecka – 10,000 mindre i veckan än vad han annars tjänar hos City – och Spurs kommer endast att acceptera en deal om City fortsätter att bidra med upp till 50,000 pund i veckan.

City vill bli av med Adebayor så fort som möjligt, för att möjliggöra utrymme för Arsenals Robin Van Persie och kommer kanske att släppa den 28-årige anfallaren gratis, hellre än att han är fast hos Tottenham.

En källa berättade för Daily Mirror: ”Det kändes som att det fanns två sätt att hantera Adebayor. Antingen kunde vi kräva en summa på 10 miljoner pund och veta att vi skulle kunna spendera kanske halva summan för att kompensera spelaren för förlorade inkomster. Eller att kräva 6 miljoner pund, och att den köpande klubben kunde erbjuda acceptabel lön till Adebayor.”

”Tottenham visste att det var våran avsikt. Nu vill dem att vi ska acceptera deras bud på 6 miljoner pund plus att vi ska betala Adebayor pengar.” Bokstavligt talat så vill dem ha en spelare som gjorde mål som tog dem till en fjärdeplats i Premier League nästan gratis.”

Johannes Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *