0

Liverpool jagar storvilt på ledarfronten

Wenger: "Patrick Vieira kommer träna Arsenal"

Efter att ha satsat på ”hemvävde” skotten Kenny Dalglish och Steve Clarke på bänken så ser det ut som att Liverpool vidgar sina vyer. Sedan tidigare så står det klart att två av de starkaste kandidaterna till posten som manager är spanjoren Roberto Martinez samt portugisiske André Villas Boas. Nu ser man ut att vilja satsa internationellt även på sportchefspositionen. Man har lagt ut en krok till den förre Barca,Bayer München och Ajaxmanagern Louis Van Gaal.

Liverpool är helt klart den klubb som det är mest turbulens i så här veckoan Garna efter säsongens slut. Den gamle spelarikonen Kenny Dalglish fick lämna sin post som manager och det dröjde inte länge innan spekaulationerna tog fart. Det har ryktats om ett flertal managers, men de som det ser ut att vara mest substans i är Wigans coach Roberto Martinez samt den före detta Chelsea-managern André Villas Boas.

Nu ser sig Fenway Sports Group med John Henry i spetsen även om efter en ny sportchef. Damien Comolli skildes från sin anställning för sex veckor sedan och nu vänder sig Liverpool utomlands för att hitta en ersättare. Det är den framgångsrike managern Louis van Gaal som,enligt uppgifter till brittiska ESPN, ska ligga främst till för att ta över den sysslan.

Mycket fokus har i media legat på Liverpools jakt på ny manager, medan uppgifter till ESPN gör gällande att tjänsten som sportchef har högsta prioritet, till och med större än managerpositionen i detta läget.

Louis Van Gaal är 60 år gammal och sägs ha visat intresse för posten. Framtiden får utvisa vad som sker på Anfield Road, Både vad gäller managerjobbet och det som sportchef..B

Jon Lidberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *