0

José Mourinho, säsongens tränare

Zidane öppnar för försäljning av Gareth Bale i sommar

Igår avslöjade man vem som hade vunnit Goal.com ’s pris av ”Säsongens spelare” i La Liga, där Lionel Messi överträffade Cristiano Ronaldo. Men när det gällde säsongens bästa tränare fann man bara en värdig vinnare – Jose Mourinho.

Portugisen ledde Real Madrid till Premera Divisions bästa era, där huvudstads klubben skrev rekord i historieböckerna med 100 poäng på en säsong, 100 poäng, 121 mål och den 32:e ligavinsten i Spanien! Detta blev en garanti på att Barcas dominans i ligan skulle få ett olyckligt slut efter tre säsonger för Pep Guardiola i trans.

Med dessa 100 poäng i bakfickan såg Mourinho till att tre blev inte fyra år då Pep inte kunde slå legendaren och den förre tränaren som vann guld fyra år i rad, det vill säga Johan Cruyffs oslagbara rekord!

Real fick det ganska stökigt då den 10 poängs skillnadenminskade efter varje omgång, man var orolig när marängerna skulle åka till Camp Nou i mitten av april för att spela säsongens sista el clasico. Chockande vann man där med 2-1 och applåder hördes världen över. Därefter fortsatte man med den sviten och vann 3-0 på San Mames mot ett starkt Athletic Bilbao.

Från att ha tappat poäng, sedan vinna tillbaka de och avsluta med en 9 poängs skillnad är en garanti och ett löfte från Mourinhos sida att göra en förbättring till nästa säsong.

Undersökningen de gjorde tydde på att portugisen vann överlägset med ca 66%, när Pep Guardiola tråkigt nog bara fick med sig ca 21%!

1. José Mourinho (Real Madrid) – 65.60%

2. Pep Guardiola (FC Barcelona) – 21.32%

3. Diego Simeone (Atletíco Madrid) – 6.27%

4. Juan Ignacio Martinez (Levante UD) – 5.63%

5. Manolo Jimenez (Zaragoza) – 1.19%

Därmed vann Madrid sin första titel sedan 2008 med ett nytt mål rekord; 121, det överträffar de 107 målen som John Toshacks Real Madrid lyckades göra år 1989-90.

Vad förväntas man se efter nästa säsong och säsongen efter den?

 

Sandra Chukair

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *