0

Från Champions till Segundan på en säsong

Real Madrid hade som bekant redan säkrat ligatiteln inför den sista omgången av La Liga. Men i botten av tabellen fanns det däremot mycket mer att spela om.

Som vanligt i den spanska ligan brukar bottenkampen vara mer intressant än toppen i slutet av säsongen – då Barca eller Real redan avgjort vid det laget.

När det i söndags var dags för Villarreal att rädda kontraktet hemma mot ett formstarkt Atlético Madrid, så gick det inte som planerat. Man behövde bara spela till sig ett oavgjort resultat för att få spela i Spaniens högsta liga säsongen 2012/2013, men Falcao såg till att det inte blev så. För med ca tio minuter kvar av matchen nickade han från nära håll in målet som innebär uttåg för den lilla klubben Villarreal. Samtidigt som målet görs släppts nyheten på el Madrigal Rayo tagit ledningen. Då visas bilden av Villarreals president, Riog, som lämnar arenan i tårar.

Villarreal, som i början av den här säsongen spelade i Champions League, kommer nu alltså få spela i den näst högsta divisionen nästa säsong. Istället för Villarreal i La Liga klarade sig Zaragoza kvar, efter en imponerande upphämtning.


Fredrik Sanz Lerena

Fredrik Sanz Lerena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *