0

Di Matteo: ”Vi har vad som krävs”

Under lördagen väntar den stora Champions League-finalen mellan Bayern München och Chelsea. Spelarna och fansen laddar för fullt och det kommer, som alltid, att bli en gigantisk batalj. Chelseas manager Roberto Di Matteo tror på sina grabbar och han vet att de har vad som krävs för att vinna.

 – Jag tror att mina spelare har vad som krävs för att vinna titeln, säger Di Matteo enligt The Guardian. Det är kvalitén som har tagit oss hit och jag är väldigt positiv inför matchen.

 – Spelarna förtjänar en vinst. Många av dem har varit där förut och de vet hur det känns att förlora en final. De vill inte göra om det kan jag meddela.

Finalen kommer att bli Di Matteos sista match som manager för klubben, såvida han inte erbjuds en fortsättning, då hans kontrakt löper ut den 30 juni. Ett fint avsked till Chelsea vore då att bidra med en Champions League-titel vilken skulle bli den första i klubbens historia. Frank Lampard är inte heller sen med att berömma coachen.

 – Han har gett oss självförtroende och han har coachat på bästa möjliga sätt, säger mittfältaren.

Chelsea har tagit sig långt många gånger i turneringen. Vid sex tillfällen har man nått semifinal, men endast en gång har laget gått till final. Väl där blev det förlust – hur det går mot Bayern återstår att se.

 

Niklas Liljekvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *