0

CL-drömmarna lever för HIF

Många Helsingborgsupportrar lyfte nog på mungiporna när laget lottades mot The New Saints från Wales. Men stämningen var antagligen inte lika bra efter att man spelat 0-0 på bortaplan mot mästarna från ligan som är rankad som 46 av 52 i Europa. Att gå vidare från den här rundan var ett måste och idag visade Helsingborg sin rätta sida. Pressen på spelarna var stor inför matchen och Walid Attas ledningsmål i den 8’e matchminuten var nog otroligt viktig för laget. Det var efter en välslagen hörna mot den bortre stolpen som Walid Atta kunde nicka in bollen från nära håll. Efter 27 spelade minuter kunde Thomas Sørum göra 2-0, ett otroligt viktigt mål då TNS inte alls varit helt ofarliga.

Efter 2-0 målet, ett resultat som stod sig till halvtid, hade Helsingborg bra koll på matchen. TNS hade dock en riktigt vass chans i den 49’e minuten när Alex Darlington fick bollen i straffområdet, men Pär Hansson hade inga problem med det tama avslutet.

Matchen rullade på och förutom en nick i ribban från Lindström i den 64’e minuten hände inget av värde förrän den 88’e minuten, då det återigen var dags för HIF supportrarna att få jubla. May Mahlangu drev bollen 60 meter upp i planen och la fram den till Alvaro Santos som enkelt men vackert kunde placera bollen i den bortre burgaveln på ett tillslag. 

– Det var svårt att spela borta i Wales men vi vet att vi är starka hemma på Olympia. Vi fick det första målet och gjorde det vi skulle göra men inget mer. Det var ett bra resultat för oss, sa tränaren Åge Hareide efter matchen. Han betonade även vikten på kontringar och effektiviteten i de kommande matcherna: – Det var en stabil match från vår sida. Men det finns en del vi måste förbättra till nästa omgång. Det gäller att inte tappa bollen så ofta och inte spela bort chanser till kontringar. Så som vi spelade fotboll vid 3-0-målet är precis så vi ska spela i nästkommande europamatcher. Det är viktigt att sätta chanserna när vi får dem, speciellt på bortaplan, sa Åge. 

Nu är man alltså klara för den tredje kvalomgången, går man vidare där är det bara play-off som står mellan HIF och ännu ett CL-äventyr. Drömmen lever!

Rasmus Klintberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *