0

Uppgifter: Chelsea vill byta sig till Jan Oblak

Uppgifter: Chelsea vill byta sig till Jan Oblak

Jan Oblak på Chelseas önskelista

Frank Lampard har inte längre Kepa Arrizabalaga i sina planer då Willy Caballero tagit över förstaplatsen mellan stolparna. Nu sägs Chelsea vilja göra sig av med Kepa och istället hämta in Jan Oblak.

Kepa Arrizabalaga har blivit av med sin plats som förstemålvakt i Chelsea. Spanjoren som kostade hela 80 miljoner euro att köpa in sommaren 2018 är inte längre självskriven i Frank Lampards laguppställning. Nu sägs Chelsea vilja göra sig av med 25-åring och istället sats på en ny målvakt.

Enligt spansk media ska Chelsea ha riktat blickarna mot Madrid och Atlético Madrid för att försöka locka till sig Jan Oblak under sommarens transferfönster. Enligt tv-programmet El Chiringuito ska Chelsea vara beredda att erbjuda Kepa plus 30 miljoner euro i jakten på att knyta till sig Jan Oblak. Slovenen har i Atlético växt ut till en av världens bästa målvakter och har tidigare tackat nej till bland annat Paris Saint-Germain som ville värva Oblak under vintern 2018.

Oblak har kontrakt med Atlético Madrid till och med sommaren 2023 och har en utköpsklausul på 120 miljoner euro. En summa Chelsea dock inte ska vara intresserade av att betala, fullt ut.

Denna säsong har Oblak släppt in endast 18 mål på 25 matcher hos den spanska ligatrean.

SE ÄVEN: Uppgifter: Bayern Munchen vill hämta in Simeone

Alexander Ivanovski

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *