0

Succé-år för London: QPR blir topp – Tottenham blir flopp

Snart är vi inne i augustimånad och det är då alla så kallade experter och soffexperter ska tippa säsongens utgång. Eftersom jag är lite av en expert och en soffexpert så får man ju försöka sig på en tippning av Londonlagen (då bloggen handlar om London). Klart är att Chelsea kommer högst och Fulham blir sämsta i stan. 


2. Chelsea
Champions League-mästarna har förstärkt sin trupp rejält och man har förlängt med Roberto Di Matteo. Marko Marin, Eden Hazard och Oscar kan vara spelare som går rakt in i startelvan. Sommarens viktigaste uppgift var att säkerställa Di Matteos vara i klubben. Tidigt förlängde man med italienaren som fick ett tvåårskontrakt. Anfallet blev kraftigt försämrat utan Drogba trodde man, men när vi såg Torres i EM så får man återigen hopp. Jag tror att Fernando Torres mår bra av att vara det självklara valet där framme. Om han spelar som i slutet av förra säsongen samt i som i EM så lär han bli skyttekung i Chelsea, och stor chans att bli hela ligans skyttekung. Chelsea och Manchester City gör upp om ligaguldet, i dagsläget ser City strået vassare ut men det kan lika gärna vara Chelsea som står där som segrare i slutändan.

4. Arsenal
Även här blev det tight. Skulle det blir en trejde- eller fjärdeplats för Asene Wengers mannar. Man har i dagsläget en lika vass trupp som Manchester United i och med värvningarna på Podolski och Giroud samt at man behålelr Robin van Persie ännu en säsong. Ändå tror jag att United tar den där tredjeplatsen till slut, dels för värvningen av Kagawa och dels för att United är United. ”Röda djävularna” hamnar inte utanför topp-3. Arsenal ser bättre ut än på fem år trots det får man nöja sig med fjärdeplatsen. Det säger mycket om vilken fantastisk jämn och underhållande liga Premier League är.

6. Tottenham
Huvudfrågan är om man får behålla Modric eller ej. Villas-Boas gjorde ett smart drag med att värva Adebayor, sen är det inte kommit några fler märkvärdiga övergångsnyheter kring Tottenham. Jag förutsätter att André Villas-Boas kommer att fortsätta med sin Barca-tiki taka-filosofi även i  Spurs, och där tror jag att det fallerar. Han försökte med samma sak i Chelsea och vi alla vet hur det gick. Tottenam är ett lag som ska kontra snabbt via sina snabba kantspelare och bollen ska snabbt till Modric, Adebayor eller Van der Vaart när man är i direkt närhe ttill straffområdet. Det var en mycket enkel överblick av Spurs taktik senaste åren. Därav misslyckas AVB-filosofin och då får man nöja sig med att infinna sig på sjätteplatsen vid säsongens slut.

7. Queens Park Rangers
Fantastiska värvningar av Robert Green, Fabio, Park Ji-sung, Andy Johnson och David Hoilett. Redan innan hade med spetskompetens i Djibril Cissé, Bobby Zamora och Joey Barton. QPR har fått till ett riktigt slagkraftigt lag och jag tror inte att vi har fått se sista nyförvärvet. Lär komma några spelare till som gör att QPR blir direkt farliga nästa år. Enda frågan är huruvida Mark Hughes ställer upp laget, vilken filosofi han går på samt hur snabbt han hinner spela ihop alla stjärnspelare. Jag kan verkligen se framför mig hur QPR blir ett problem för alla topplag och bottenlagen samt mittenlagen lär man slå. En sjundeplats är fullt realistiskt och anfallen lär bli farliga med Hoilett och Park på kanterna samt Cissé och Zamora längst fram. 

12. West Ham
Tillbaka i finrummet igen där klubben hör hemma. Talangfabriken West Ham har en helt okej trupp som kan överraska. Stommen finns kvar från förra säsongen; Carlton Cole, Kevin Nolan, Mark Noble, James Tomkins och Jack Collison. Alla spelarna bortsett från Nolan har varit med under hela resan ner och upp igen. West Ham är ett starkt kollektiv där två eller tre spelare ska utmärka sig och bära laget framåt. Några nyförvärv kommer vi att garanterat få se. Kanske lite naivt att placera Hammers på en tolfteplatsplats, men jag tror att ”vi-mot-dom”-känslan är så pass stark bland spelarna och supportrarna att man lyckas överträffa sig själva. Det kan lika gärna gå åt helvete vill inte tro det dock. West Ham hör hemma i Premier League.

13. Fulham
Klubben har tappat Bobby Zamora och är på god väg att förlora både Clint Dempsey och Kerim Frei. Pavel Pogrebnyak gick in och gjorde en fantominstats i Fulham när Zamora drog. Man valde att inte köpa loss ryssen och han gick senare till Reading. Med alla dessa spelarförluster bör man vara ett bottenlag, men Fulham är av tradition ett lag som inte åker ur. man blandar sig i bottenstriden, men ut åker man inte. Spelare som Bryan Ruiz, Danny Murphy och Damien Duff komemr att behöva överträffa sig själva samtidigt som resten av lagkamraterna jobbar hårt för varandra. 

Resten av tabellen:
1. Manchester City
2. Chelsea
3. Manchester United
4. Arsenal
5. Liverpool
6. Tottenham
7. QPR
8. Newcastle
9. Sunderland
10. Southampton
11. Everton
12. West Ham
13. Fulham
14. Aston Villa
15. Norwich
16. Swansea
17. Stoke
18. West Bromwich Albion
19. Reading
20. Wigan

______________________________________________________________________________________________________

Läs också 

 

  • Marko Marin exploderar nästa säsong
    ”Tre matcher har Chelsea spelat i sin pågående USA-turné. Tre matcher där man inte alls imponerat. Trots nyförvärv, unga hungriga spelare och spelare som Lukaku, Benayoun och Malouda som har mer att bevisa så är det ändå Lampard och Terry som återigen bär laget på sina axlar. Bortsett från Terry och Lampard har en till spelare imponerat; Marko Marin.”
  •  Giriga spelare kan försätta klassisk klubb i konkurs
    Många gånger har vi hört historier om spelare som låtit pengar gå före allt. Man har fått höra mycket sjukt men frågan är om inte de senaste tar priset?

_______________________________________________________________________________________________________

Jonael Makaveli
Favoritlag: Chelsea FC
Favoritspelare: Frank Lampard, John Terry och Juan Mata
Twitter
Mail

Makaveli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *