0

Mittbackskonflikten skakar England

En av Roy Hodgsons första och största prioriteringar som förbundskapten har varit att mäkla fred mellan John Terry och Rio Ferdinand. Nu ser det ut som att Sverigebekantingen Hodgson kommer att misslyckas och tvingas lämna en av de båda mittbacksgiganterna hemma.

Det är i efterdyningarna av rasistanklagelserna som John Terry står anklagad för som en konflikt blossat upp mellan de före detta mittbackskompanjonerna John Terry och Rio Ferdinand. Det var i höstmötet mellan Chelsea och Queens Park Rangers som Terry ska ha gjort rasistiska uttalanden gentemot Rios lillebror Anton Ferdinand, ett fall där den eventuella rättsliga påföljden ännu ej har avgjorts.

Under tiden står England inför ett EM-slutspel där förbundskaptenen Roy Hodgson ställts inför dilemmat att om alla är friska och i 100%-ig form så är Terry och Rio Ferdinand första val. Nu ser det inte ut att bli något mer samarbete för dessa rutinerade herrar i landslagssammanhang.

 Enligt uppgifter till ESPN så har ett medlingsförsök under tisdagen strandat och ESPN erfar också att Roy kommer att lämna en av stridstupparna hemma. Eftersom Terry tidigare blivit degraderad från kaptensrollen så tror man att Chelseabacken kommer att bli den som kommer att lämnas utanför truppen. Facit har vi imorgon klockan 14.00 då Hodgson offentliggör sin trupp.

Detta kommer att, om inte annat, bli kännbart när det gäller den i mästerskapssammanhang så viktiga rutinen i den engelska truppen. Rio Ferdinand har gjort 81 landskamper och John Terry 72 st.

Jon A Lidberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *