0

Ett England utan självförtroende?

EM 2012 har knappt hunnit inledas, och vår nations lilla hackkyckling, England, visar alltid gott självförtroende och ambitioner på guld. Inför årets mästerskap verkar engelsmännen ha insett att man inte är världens bästa lag, att man kanske tillochmed får det svårt att gå vidare från gruppspelet. Åtminstone om man får tro på vår EM-korrespondent, David Lundström.
– Jag befinner mig i Krakow där både det engelska landslaget och dess fans håller till, jag har ställt ett par frågor till vissa och svaren är chockerande, säger David till mig via en knackig Skypelinje.

England har sedan sitt enda VM-guld 1966 byggt upp ett eget utopia där man tror att man är bäst, och att det är en skandal om man inte vinner VM-guld eller EM-guld. Men redan inför VM-mästerskapet i Sydafrika började engelsmännen visa tendenser till realistiskt tänkande, vilket redan då var en smärre chock: 9 av 10 journalister i landet trodde att England skulle åka ut i kvartsfinal eller tidigare. Hela sju utav de trodde att nationen skulle åka ut i åttondelsfinalen.
När England går in för att möta Frankrike i Kiev på måndagskvällen så fruktar folket en storförlust.

– Jag har följt England i alla mästerskap sedan 1998, och jag har sämst känsla inför årets mästerskap. Mot Frankrike tror jag att vi kan förlora med ett par bollar, och det gör ont att säga, berättade supportern Lee Kightly till Silly Season Sveriges EM-korrespondent.

Under söndagen kom även rapporter om att det engelska fotbollsförbundet, FA, har bokat hemresan, extra tidigt. Redan efter sista gruppspelsmatchen mot Ukraina åker man alltså hem. Är det ett tecken på att man inte tror på avancemang eller är det för att säkerställa ett flyg hem? Det är extra tidigt, hur som helst.

David Lundström frågade fem supportrar om England klarar ett avancemang och vidare spel i slutspelet, här kommer svaren radade.

”Nej och nej. Vi fick en svår grupp och skadorna förbättrar inte läget” – John.

”Vi kanske klarar ett avancemang, men that’s it.” – Linda

”Det blir svårt att ta sig vidare, men möjligen om någon överpresterar kraftigt” – Paul

”Vi åker ut i kvartsfinal” – Joey

”Vi vinner turneringen! Nej, jag skojar bara. Vi går vidare, men skadorna är för många. Ut i kvartsfinal tyvärr” – Matthew

Huruvida England klarar sig i detta mästerskap – återstår att se.

Makaveli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *