0

Svensk kross i OS-premiären

Sverige hade det lekande lätt i premiären mot Sydafrika, man lyckades vinna med hela 4-1 efter en starkt laginsats.
Det tog bara 7 minuter tills man hade gjort 1-0 genom Nilla Fischer, ett skott som gick via en sydafrikansk försvare in i mål. I den 20:e minuten skickade Hammarström ett lågt inlägg som Lisa Dahlkvist enkelt kunde styra in i mål, 2-0 var ett faktum. Bara sekunder efter så fick Lotta Schelin friläge efter en fin djupledsboll av Caroline Seger. Lotta höll sig kall och rullade enkelt in 3-0 bakom den sydafrikanske målvakten. Detta resultatet stod sig in i halvtidsvilan och redan där var premiären avgjord.

I en avslagen andra halvlek så lyckades Sydafrika reducera. Ett skott från distans som gick över Hedvig Lindahl in i mål efter ett tveksamt ingripande av den svenske målvakten. Men matchen var inte slut där, inte många minuter efter Sydafrikas reduceringsmål så styrde Lotta Schelin snyggt in nästa mål. Detta var det sista målet och matchen slutade alltså med 4-1 seger för svenskorna.

Nästa match spelar Sverige på lördag, då möter man de regerande världsmästarna Japan.
Japan som idag slog Kanada med 2-1.