0

Finnbogason fixade poäng mot IFK Göteborg

IFK Göteborg tappade poäng hemma mot Helsingborg när man tidigare i dag spelade 1-1. Göteborg, som är i stort behov av poäng, tog planenligt ledningen när Stefan Selakovic utnyttjade ett läge och sköt in 1-0 för göteborgarna strax innan halvtidsvilan, snyggt framspelad av Emil Salomonsson.

I den andra halvleken fortsatte Göteborg föra spelet och var det bättre laget i stora delar av matchen. Och med mindre än tio minuter kvar fick Tobias Hysén ett gyllene läge att punktera matchen. Fri med målvakten Pär Hansson misslyckades han dock utnyttja friläget och sköt rakt på målvakten. Istället kunde gästernas Alfred Finnbogason skruva in kvitteringen med fem minuter kvar och matchen slutade oavgjort.

IFK Göteborg tappar därmed återigen viktiga poäng och tappar allt mer mark i tabellen. Helsingborg fick med sig en pinne som man, med tanke på matchbilden, ska vara mycket nöjda med.