0

Yaya Touré uttalar sig om Lionel Messis framtid – dit kan han flytta

Yaya Touré uttalar sig om Lionel Messis framtid - dit kan han flytta

Under torsdagskvällen kom uppgifter om att Lionel Messis är närmare att lämna FC Barcelona än att stanna. Nu uttalar sig den tidigare lagkamraten Yaya Touré om argentinarens framtid.

Lionel Messi har spelat i FC Barcelona under hela sin karriär som professionell fotbollsspelare. Efter 2-8 mot Bayern München sägs dock argentinaren tänka på att lämna Camp Nou i sommar.

Manchester City har varit ett av lagen som kopplats ihop med 33-åringen. Nu uttalar sig Messis tidigare lagkamrat Yaya Touré och säger att en affär är möjlig.

– Det kommer att bli komplicerat. Av det jag vet älskar Messi Barcelona. Han älskar staden, han älskar klubben, han älskar filosofin där. Men om han var tvungen att lämna klubben, kanske han kunde komma till City. Varför? Eftersom City har pengar att köpa honom och det är bara ett fåtal klubbar i Premier League som har råd med honom, för att vara ärlig. Om han kommer till City kommer han att vara bra för City eftersom resten av Premier League är ganska intensiv och hård, säger City-ikonen till Hotels.com i en intervju.

– Sättet Messi spelar, få tränare kommer älska honom eftersom han bara sitter vid sidan och vill inte försvara mycket. I England – beroende på vem som kommer att kritisera honom för det – vill de att du ska arbeta, försvara och attackera och det är inte lätt. Men om han kom till England kan jag se honom spela för City eftersom Guardiola känner honom bättre och han kan sätta honom i detta City-lag för att spela sin fotboll. Jag tvivlar lite på att han kommer att lämna Barcelona för att vara ärlig, fortsätter Touré.

SE ÄVEN: Jan Oblak: “Kommer finnas tid att prata efter Champions League”

Alexander Ivanovski

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *