0

Officiellt: Diego Godín lämnar Atlético Madrid

Officiellt: Diego Godín lämnar Atlético Madrid

Godín lämnar Atlético

Den uruguayanske mittbacken som spelat i klubben sedan 2010 bekräftar att han lämnar i sommar när kontraktet går ut.

När man tänker på Atlético Madrid är Diego Godín ett av de namn som kommer upp först. Mittbacken som är inne på sin nionde säsong i den rödvita klubben har länge varit en ledare i Diego Pablo Simeones manskap men nu står det klart att försvararen lämnar efter säsongen.

På en presskonferens under tisdagsförmiddagen bekräftar Godín framför det samlade pressdådet att han lämnar klubben.

– Jag ville själv gå ut med det då jag är ett fan av klubben och har respekt för fansen och den kärlek de visat. Detta har inte varit en klubb utan en familj. Jag kunde aldrig tänka mig att detta moment skulle komma. Därför är jag väldigt nervös. Jag har njutit under min tid här, men framför allt vuxit som person. Mina föräldrar har uppfostrat mig med de bästa värderingarna och det är de jag visat under min tid i klubben. Hårt jobb, uppoffring och framför allt ödmjukhet, säger Godín.

33-åringen påpekat även att han försökt förhandla med Atlético om att stanna men att man inte kunde komma överens om ett nytt avtal.

– Jag har njutit under min tid här, men framför allt vuxit som person. Mina föräldrar har uppfostrat mig med de bästa värderingarna och det är de jag visat under min tid i klubben. Hårt jobb, uppoffring och framför allt ödmjukhet, avslutar han.

Godín sägs ha skrivit på ett förkontrakt med Inter som sträcker sig över de kommande tre säsongerna. I den italienska storklubben blir uruguayanen lagets bäst betalda spelare med 6,75 miljoner euro per säsong.

SE ÄVEN: Juventus kan snuva Barcelona på jagade supertalangen

Alexander Ivanovski

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *