0

Uppgifter: Koeman kan ta över Barcelona

Uppgifter: Koeman kan ta över Barcelona

Barcelona kan anställa Koeman

Spansk press skriver att Nederländernas förbundskapten Ronald Koeman kan ta över FC Barcelona. Detta efter säsongen då Ernesto Valverde inte ser ut att fortsätta.

Det har varit en turbulent period för Ernesto Valverde som tränare i FC Barcelona. Laget må ha vunnit både La Liga och Copa del Rey men i Champions League har flera frågetecken kommit upp. Det är framför allt genomklappningarna mot AS Roma och Liverpool som gjort att tränaren ifrågasatts. Det dåliga spelet i ligan denna säsong har även varit ett ämne som gjort att Valverde ser ut att lämna inom kort. Nu kommer uppgifter om vem som kan ta över på tränarposten efter Valverde.

Enligt den spanska tidningen Diario AS kommer Valverde inte att erbjudas något nytt kontrakt. Man har istället riktat blickarna på Ronald Koeman som tidigare gjort sex säsonger som spelare i klubben. Koeman är för närvarande förbundskapten för Nederländerna. I dagarna bekräftade dock det holländska fotbollsförbundet att Koeman har en klausul i kontraktet som gör att han kan lämna för att ta över Barcelona.

Tidigare har både PSV-tränaren Mark van Bommel och River Plate-tränaren Marcelo Gallardo kopplats ihop med tränarjobbet på Camp Nou.

SE ÄVEN: Tottenham vill värva Aleñá från Barcelona

Alexander Ivanovski

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *