0

Gothia Cup är fotbollsglädje

Nu kan ingen ha missat att Gothiainvigningen sker den 15 juli (söndagen) och lagen premiärspelar 16 juli (söndagen). Jag har så många minnen från tidigare Gothiaturneringar främst förra sommaren. Cruzeiro typiska Brassesamba var en fröjd för ögonen att se på. Den individuella elegansen lös igenom ett dussintals spelare. Man ska ha i åtanke att brassarna spelade i p95-klassen men kunde säkert mäta sig med vissa Superettalag. 

I p96-finalen deltog förortslaget Paris FC och mexicanska Chivas Guadalajara. Båda lagen, men främst Paris, hade imponerat stort i turneringen och tagit sig vidare komfortabelt förbi varje hinder innan de stötte ihop en en rysarfinal. Chivas tog hem matchen på straffar och vild glädje utbröt bland mexikanerna. Det är min bild av Gothia Cup det; ren fotbollsglädje. Glädjen syns i ögonen på spelarna, domarna, tränarna och åskådarna – breddlag som utvecklingslag. Hela stan förvandlas till en enda stor fotbollsfest.

Det är med stor glädje vi kommer att följa och rapportera ifrån denna turnering. Liksom spelarna så ska vi behålla glädjen i det vi gör!

Jonael Makaveli 

Makaveli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *