0

Officiellt: Allan Kuhn får sparken på nytt

Allan Kuhn lämnar Hobro IK

Malmö FFs danske tidigare guldtränare tog efter tränarjobbet i klubben över Hobro IK. Nu får Kuhn dock lämna efter flertalet motgångar.

2017 var han med och tog Malmö FF till SM-guld. Dansken som ersatte Åge Hareide fick endast en säsong hos de himmelsblå, detta trots att han tog laget till vinst i Allsvenskan. Nu har Kuhn på nytt fått lämna sitt jobb som tränare, detta i Hobro IK som han tog över 2018.

– Vi är ledsna över att säga adjö till Allan, som är en bra person och som vi har haft glädje av att ha i Hobro. Tyvärr har han inte levt upp till förväntningarna som huvudtränare i klubben och vi har nu kommit fram till att vi har bättre möjligheter att säkra en till säsong i Superligan med en annan huvudtränare. Vi tackar Allan för insatsen i Hobro och önskar honom lycka till i framtiden, säger Hobros sportchef Jens Hammer Sörensen i en kommentar på klubbens hemsida.

Kuhn själv skriver på Twitter om beslutet.

“En mycket hård morgon. Det är aldrig kul att bli avskedad. Har varit riktigt glad över min tid i Hobro och önskar dem lycka till i framtiden”, skriver han.

Istället blir det Peter Sörensen som tar över tränarposten i klubben, Sörensen som tidigare spelade mellan 2000 och 2022 i Malmö FF.

SE ÄVEN: Denni Avdic kan återvända till AIK

Alexander Ivanovski

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *