0

Kacaniklic: ”Gick till Hammarby för att slåss om guldet”

Kacaniklic: "Gick till Hammarby för att slåss om guldet"

Kacaniklic förklarar klubbvalet

Efter en längre sejour utomlands med spel i England, Frankrike och Danmark återvänder nu mittfältaren till Allsvenskan. Detta i Hammarby för att vara med i guldstriden.

Inför säsongen 2019 har Hammarby gjort flera stora värvningar. En av de är Alexander Kacaniklic från franska Nantes. 27-åringen har varit runt i flera klubbar i Europa men nu är han alltså tillbaka i Sverige för spel i Hammarby. I podcasten Lundh med Olof Lundh på Fotbollskanalen säger spelaren att han valde Hammarby för att vara med och slåss om guldet.

– Jag hade bra snack med både Jesper Jansson och Stefan och ”Jocke”. Det känns som att det är något på gång. Hammarby är en storklubb som inte har lyckats vinna något på ett tag. Det finns en otrolig fanbas, som jag sa var de fantastiska mot Djurgården. Det lockade mig. Sedan känns det som att de vill bygga något. De har en långsiktig plan med kortsiktiga mål. Det var det som avgjorde. Och att få vara i en klubb där man slåss om guldet, säger mittfältaren och kommenterar även sin debutsäsong i Allsvenskan.

– Lite sent för att vara svensk. Jag har aldrig spelat allsvenskan och vet inte vad jag kan förvänta mig. Jag har ingen aning. Jag har inte kunnat följa det när jag har varit iväg. Jag ser fram emot det men vet inte vad som kommer vänta mig, fortsätter han.

Efter den gångna säsongens fjärdeplats är det många som har höga förväntningar på Bajen, något som Kacaniklic tycker fansen ska ha.

– De gjorde ett väldigt bra år i fjol, men tappade lite under andra halvan, vilket var synd. De tappade Europa-platsen i sista matchen. Det var väldigt synd. Jag tycker att man ska ha förväntningen att vi ska göra ett bättre år. Man kan förvänta sig att vi ska spela bra fotboll. Vi är ett lag som vill spela en bra och fin fotboll. Det kan man förvänta sig, avslutar han.

SE ÄVEN: Alberto Moreno till Barcelona i sommar?

Alexander Ivanovski

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *