0

Romanos tippar Serie A 2012/2013 – del 2

Inför säsongen har jag valt att gå igenom samtliga lag i Serie A. Vilka lag har värvat bra? Vilka lag har tappat tongivande spelare inför säsongen? Hur ser det ut på skadefronten hos samtliga lag? Följ min artikelserie där jag tippar tabellen i Serie A 2012/2013! 


16: FIORENTINA
I Florens har det verkligen hänt grejer. Montolivo lämnade klubben som bosman för Milan, Behrami och Gamberini blev under veckan klara för Napoli och Amauri har lämnat för Parma. Egentligen krävs ingen vidare motivering till värför jag placerat Fiorentina så långt ner på min lista. Fiorentina är på väg mot mörkare tider, bröderna Della Valle kan inte undvika sanningen längre. Klubbens dåliga ekonomi kommer att tvinga fram en försäljning av guldklimpen Stevan Jovetic, som för tillfället är mycket nära en övergång till Turin och Juventus. Montenegrinen är Florens sista hopp. Skulle Jovetic lämna Florens kan Fiorentina hälsa de mörka tiderna välkomna, man får helt enkelt starta om. Och sist men inte minst: Stackars Montella, vars tränarkarriär såg ut att ta fart på allvar i Catania.

 

15: CAGLIARI
Cagliari är ett lag man aldrig vet vart man har. Ett lag som mycket väl kan hamna på övre halvan av tabellen och utmana om Europa-platserna, men som ändå kan åka ur Serie A. Klubbens mål är och bör vara att klara ett nytt kontrakt. Davide Astori, en av klubbens bästa spelare i fjol, såg länge ut att lämna för Spartak Moskva men en affär föll i stupet. Stora klubbar rycker fortfarande i italienaren, som betraktas som en framtida stjärnback. Milan har enligt rykten velat ersätta Thiago Silva med just Astori, men inget konkret bud har lagts. Även Radja Nainggolan, som också gjorde en bra säsong i fjol och väckte en hel del intresse från större klubbar, ryktas lämna klubben med Juventus och Inter som möjliga destinationer. Tungt för Cagliari om någon av ovanstående spelare skulle lämna. Klubben har även värvat i form av Mauricio Pinilla, Daniele Dessena och Sebastian Eriksson. De två förstnämnda spelarna har köpts loss efter deras låne-sejourer i klubben i fjol. Eriksson, som värvades från IFK Göteborg, kommer bli riktigt intressant att följa. Lyckas han slå sig in i startelvan? Det återstår att se. En annan spelare man ska hålla ett öga på är Victor Ibarbo, född 1990. Fysiskt stark anfallare som kan komma att explodera när som helst. Fick chansen förra säsongen och tog den. Colombianen visade upp ett moget spel och blir att räkna med under säsongen för Cagliaris del.

 

14: CATANIA
Catania slutade på en stabil elfteplats förra säsongen. Inför säsongen har klubben bland annat värvat Novaras japanes Takayuki Morimoto, en intressant värvning i mina ögon. Japanen visade upp ett moget spel i Novara under förra säsongen och jag tror verkligen att han kan få ett genombrott i en större klubb som Catania. Amidu Salifu har lånats in från Fiorentina. Annars har varit ovanligt tyst kring klubben den senaste tiden. Man har bland annat lyckats behålla Lodi, som gjorde en fenomenal säsong i fjol och som under en längre tid ryktats till Milan. Succétränaren Montella har lämnat klubben för Fiorentina. 

 

13: BOLOGNA
Det händer grejer i Bologna för tillfället. Marco di Vaio har lämnat klubben för spel i Montreal Impact, Gaby Mudingayi blev nyligen klar för Inter och Jean Gillet har lämnat för Torino. Man har även värvat spelare i form av Marco Motta, Cristian Pasquato, Gianluca Curci och Marti Riverola. Den förstnämnde är en intressant värvning i mina ögon. Spåddes en lysande framtid men floppade rejält i Juventus. Får en nytändning i Bologna? Klubben gjorde en stark säsong i fjol och slutade på en imponerande niondeplats. 

Elias Romanos

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *