0

Romanos tippar Serie A 2012/2013 – del 1

Inför säsongen har jag valt att gå igenom samtliga lag i Serie A. Vilka lag har värvat bra? Vilka lag har tappat tongivande spelare inför säsongen? Hur ser det ut på skadefronten hos samtliga lag? Följ min artikelserie där jag tippar tabellen i Serie A 2012/2013! 


20: SIENA
Siena var ett av lagen de flesta tippade skulle åka ur Serie A förra säsongen. Man lyckades dock tysta kritikerna genom att sluta på en 14:e plats, klart godkänt med tanke på omständigheterna inför säsongen. Destro och Calaio visade sig vara ett ruggigt bra anfallspar och öste in mål på löpande band, men nu ser det dock mörkare ut. Destro har lämnat klubben för spel i Roma kommande säsong, en stor förlust för Siena. Även succétränaren Sannino och sportdirektören Perinetti har lämnat klubben för Palermo. Siena kommer att åka ur och det med besked, tyvärr.

 

19: CHIEVO
Chievo slutade på en 10:e plats i fjol – en typisk Chievo-placering. Francesco Acerbi och Michael Bradley har lämnat klubben för Milan respektive Roma. Även Marco Andreolli ryktas lämna klubben, med Inter som ny destination. Sergio Pellissier, klubbens bästa spelare och lagkapten, måste börja få igång målskyttet för att klubben ska ha chans att klara ett nytt kontrakt. Italienaren har Chievos öde i sina egna händer. Tror verkligen inte att Chievo fixar kontraktet, men man får inte glömma att Chievo varit uträknade förr men lurat döden i sista stund. Känslan säger dock att döden tar revanch.

 

18: PESCARA
Pescara var fjolårets succélag numero uno. Verratti var en ögonfröjd att följa och är/var tillsammans med Zeman en av huvudanledningarna till att Pescara spelar i den högsta divisionen denna säsong. Nu är det dock andra bullar. Zeman har lämnat klubben för att istället ta över Roma, Verratti har lämnat för franska PSG och även Insigne har återvänt till Napoli efter sin lånesejour i Pescara. Mervan Celik är officiellt klar för klubben, och det luktar flopp lång väg. El-Kabir-varning. Kan allvarligt talat inte se vad en oerfaren Celik skulle kunna tillföra klubben. Saknaden av Verratti och Zeman kommer att vara oerhört stor, man kommer inte att klara ett nytt kontrakt. Synd, Celik.

 

17: TORINO
Torino är äntligen tillbaka i finrummet. Nu gäller det dock att hänga kvar. Hittills har man bland annat värvat Santana från Napoli och Gillet från Bologna, två riktigt bra förstärkningar i mina ögon. Milans vänsterback Djamel Mesbah ryktas även han ut att ansluta till Turin-klubben inom kort. Den stora snackisen handlar dock om något helt annat, nämligen Angelo Ogbonna. Den unge försvararen stod för en magisk säsong i fjol och har väckt intresse hos en hel del storklubbar, däribland Juventus, Milan och Inter. Torino ser dock ut att hålla hårt om sin guldklimp då man kräver minst 20 miljoner euro för att ens starta förhandlingar. Ogbonna är född 1988 och betraktas som en av Italiens framtida storstjärnor. Få spelare i den åldern besitter den kvalité som Ogbonna besitter, får han sitt genombrott den här säsongen? Det återstår att se. Laget i allmenhet ser inte särskilt starkt ut dock. En-två spelare av klass bör värvas för att klara ett nytt kontrakt. En värvning av Palombo skulle sitta fint. Lär klara ett nytt kontrakt med nöd och näppe.

 

Elias Romanos

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *