0

Många frågetecken kring Storbritannien

Dagen efter den olympiska fotbollens premiäromgång har jag i överlag charmats av den underhållning som herrarna bjöd på igår. Man har fått lära känna nya landslag som våga ta för sig i de stora mästerskapen. Det är första gången för de flesta spelarna som man spelar så pass stora matcher som nu, och det har de flesta gjort med bravur. Men det är väl det som är charmen med unga lovande fotbollsspelare, som vågar ta för sig och som bjuder på det där lilla extra. Jag blev imponerad av Japans snabba kontringar, den Förenade Arabemiratens stundtals briljanta passningsspel men även också Senegal som kliver upp mot hemmanationen och tar poäng. Helt rättvist.

Jag kanske får många emot mig för att jag säger att ett oavgjort resultat i gårdagens match var helt rätt, men Storbritannien var för mig ett frågetecken. Med dessa talanger som man har, som är betydligt mer skickliga än Senegals, tycker jag att man ska lyckas med att vinna matchen. Orutinen och bristen på speltid ihop i laget lyste igenom och jag har tappat tron lite på Storbritanniens chanser i det här mästerskapet. Senegal däremot var tunga, starka och såg fem år äldre ut vid vissa stunder och att man sen tog poäng var glädjande. Senegal kan mycket väl vara en outsider till medaljerna.

Men man ska hylla vissa spelare också i det brittiska laget, där Craig Bellamy arbetade stenhårt och var kanske hemmanationens bästa spelare. Det kändes därför också helt rätt att walesaren var den som sköt in Storbritanniens ledningsmål i matchen. Micah Richards är annars också en personlig favorit och bör räknas bland världens bästa försvarare på allvar snart. Med Richards i EM hade Englands möjligheter i EM ökar markant!

Målvakten Butland är ett darrigt kort hittills. Potentialen finns där, men en målvakt utan rutin kan lätt göra misstag. Igår var han tveksam, när han nästan skänkte bort ett mål till Senegal. Tror dock inte för fem öre att han kommer att bytas ut till nästa match. Och avslutnignsvis var det en fröjd att få se den gamle Ryan Giggs i ett mästerskap. Och dessutom måste Aaron Ramsey spela från start i nästa match. Han visade varför igår.

__________________________________________________________

Rasmus Hammarström
Favoritlag: AC Milan
Favoritspelare: Kevin Prince Boateng, Kaká och Ronaldinho
Twitter

Rasmus Hammarström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *