0

Zlatan Ibrahimovic: ”Känner mig fräschare än någonsin”

Uppgifter: Marcus Berg kan återvända till Allsvenskan i sommar

Om din säsong. Vad har ni förändrat fysiskt?

– Jag vet inte, det har känts bra hela tiden. Jag har fått vara frisk, utan några skador som stört mig och haft kraft hela vägen in i slutet. Det är kanske därför jag fått göra så många mål.

Nia eller tia på planen?

– Allt handlar om vad Erik vill. Jag är disponibel för båda positionerna. Kan spela på båda platserna och vill spela på båda platserna. Vi får se. Erik får känna av vad som känns bäst inför varje match.

– Jag vill göra mitt bästa i EM, sedan får vi se hur långt man tar. Jag har inget att bevisa. Det är bara att njuta och prestera på topp.

 Fortsätta VM i Brasilien?

– Absolut, Lasse sitta här. Säger jag tvärtom får jag inte vara med. Jag har två år kvar i Milan och så länge jag är på toppnivå vill jag vara med i landslaget.

Zlatan om Cityryktena:

– Annars har ni inget att skriva om. Måste finnas något att skriva om. När det är dags för övergångar är jag alltid med. Men jag trivs bra i Milan. Jag respekterar mitt kontrakt. Allt kan hända men just nu händer ingenting. Jag respekterar mitt kontrakt med Milan.

Inspirerande eller betungande att vara kapten?

– Inspirerande. Jag ser fram emot det här, att ta mitt ansvar. Det är kul att vara här.

Minnas när gick in i mästerskap så här pigg och fräsch?

– Nej, kommer inte ihåg. Kännts bra hela säsongen, kunnat prestera, spela mitt spel precis som jag vill under 90 minuter varje match. Mycket bra.

Zlatan fick frågan om Milans misslyckande satsning:

– Problemet är ekonomin. Det finns ingen ekonomi att köpa fem spelare eller vad som behövs. Vi har fått något nyförvärv nu.. ett, två… Kommer kanske ett tredje. Men ju längre man får spela tillsammans ju bättre blir man. Det är som Chelsea. De var inte bästa laget.

Femte mästerskap. Vad har det lärt dig?

– Att förbereda dig på bästa sätt. När matcherna väl kommer gäller det att göra det bästa ifrån dig.

Extra viktig lärdom?

– När vi åkte ut någon gång har det varit för dåligt. EM Portugal ren otur, åkte ur på straffar. Tyskland sådär, mötte ett bättre lag och åkte ur. Gäller att vara på topp när det väl gäller. 

Ditt namn används på Twitter. Hur hanterat?

– Vet inte. Kommer ut flera som påstår är Zlatan. Det är inte Zlatan. Jag har inte Twitter. Jag har Facebook via Nike, som tar hand om det. Nu vet ni det. Det finns ingen Twitter.

Extra motivation i EM efter titellös säsong?

– Jag vann supercupen i början på säsongen. Det är en titel. Men jag vann inte resten. Jag känner mig bra och i form. Jag hoppas det fortsätter så. Förhoppningsvis gör vi bättre än någonsin.

Du är stor i Finland. Hur känns det?

– Jag är glad att jag är känd i Finland. Men jag är gladare att jag är mer känd i Sverige. Jag är från Sverige och det är nummer ett.

Vilka vinner EM?

– Jag hoppas Sverige vinner. Om inte Sverige vinner intresserar det mig inte, avslutar Zlatan Ibrahimovic.

 

Salar Alavi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *