0

Walid Atta tryckte in segermålet med sista sparken

Syrianska kom till spel med ett decimerat lag, framförallt i backlinjen saknades Omar Jawo och Haris Skenderovic som var avstängda, dessutom har Suleyman Sleyman varit lite småskadad och började på bänken. Helsingborg valde att vila spelare eftersom det väntas en bortamatch i Champions League-kvalet i Wales mot The New Saints på tisdag. Därför valde man att förpassa Mattias Lindström, Erik Edman och Loret Sadiku till avbytarbänken, spelare som normalt sett brukar starta för HIF.

Syrianska hade målet att få med sig poäng från Olympia uttryckte Syrianskas tränare Klebér Saarenpää i en intervju med Canal+ inför matchen. Därför gick Syrianska ut och la sig ganska lågt ner på egen planhalva och eftersom man har snabba och tekniska spelare funkar det bra för Södertäljelaget att spela på kontringar. De spelade ett aggressivt försvarsspel vilket gjorde att Sveriges bästa domare Jonas Eriksson blåste många frisparkar precis utanför straffområdet till HIF:s favör. En av frisparkarna blev riktigt farlig när 18-årige Jere Uronen spruvade bollen mot borta krysset med sin vänsterfot och bollen träffar högt upp på bortre stolpen, den hade bra kraft och var värd ett bättre öde.

HIF blev rånade på en straff i mitten av första halvlek där Syrianskaspelaren George Mourad täcker ett skott på mållinjen men det Jonas Eriksson inte såg där var att Mourad täckte skottet med handen och därmed skulle HIF haft straff och det skulle blivit rött kort och målchansutvisning på George Mourad, men när man såg situationen framifrån ser man inte att han tar med handen, men på repriskameran bakom målet ser man tydligt att Mourad tar bort bollen medvetet med handen. Men spelet gick vidare utan åtgärd.

Syrianska var inte det minsta ofarliga och varje gång de lyckades vinna bollar av HIF:s mittfält öppnades det ytor för syrianerna att kontra mot HIF och de var farliga hela tiden, men de lyckades inte skapa några superheta målchanser. HIF hade några chanser man borde gjort det bättre av, bland annat när Daniel Nordmark fick ett bra läge mitt i boxen att göra mål på volley. Men första halvlek slutade 0-0.

HIF gjorde stora förändringar till andra halvlek då man ville föra spelet ännu mer trots 60% – 40% i bollinnehav i halvtid. Helsingborg valde att byta ut Daniel Nordmark och Erik Wahlstedt, istället bytte man in Alvaro Santos och Erik Sundin. Men Syrianska starta lite hetare i andra halvlek och hade en hel del bra chanser att ta ledningen när HIF:s passningsspel i vissa lägen var mindre bra.

Men totalt var Helsingborg det bättre laget och hade en riktigt bra chans med 10 minuter kvar när bollen räddades på mållinjen och Alvaro Santos sköt senare utanför. Men med fem minuter kvar var Syrianska mycket nära att göra mål när Admir Aganovic frispelades men HIF-backen Erlend Hanstveit hann ikapp och lyckades få iväg bollen innan Aganovic hann avsluta.

Helsingborg får en hörna med 25 sekunder kvar och den går långt mot inbytte Loret Sadiku som slår in den i ”gröten” mot bortre stolpen där Walid Atta finns och på något sätt lyckas styra in bollen och ge HIF ledningen med matchens sista spark, oerhört tungt för Syrianska som faktiskt var värda en poäng för de gjorde en mycket bra match. Därmed upprepar sig historien för Syrianska som släppt in mål sent mot Helsingborg tre matcher i rad och det har lett till uddamålsegrar i samtliga tre matcher för Helsingborg, lite tur för HIF men det brukar bra lag ha.

Mål: Walid Atta (90+4)

Varningar: HIF: Erik Sundin SFC: Anders Bååth, Dinko Felic, Admir Aganovic

Bollinnehav: 57-43