0

Villa: ”Vi ses i EM”

Barcelona-anfallaren, David Villa, bröt ett ben i foten är han spelade semifinal i Klubb-VM. Trots allt odds emot sig tror nu stjärnar på spel i EM.


Han är landslagets stora målskytt. Han vann skytteligan i Sydafrika-VM 2010, och han vann EM-kvalets internaskytteliga på sju mål. Han är David Villa.

Barca-anfallare, har fått kämpa med sitt skadeproblem och har missat spel under hela våren. Villa satsade på att komma tillbaka in EM, men med bara några veckor kvar är han än inte tillbaka på planen. Dock räknar han med att spela i EM.

– Utvecklingen på min skada har gått spikrakt uppåt. Det känns mycket bättre, säger Villa enligt Marca.

Och trots skadan har del Bosque valt att ta ut David Villa i sin första trupp. Alltså är han såpass bra nog att chansa på, trots skadan.

Villa säger nu att han kommer fortsätta sin rehab-träning med Barcelona samt det spanska landslaget, allt för att vara i spelform till sommarens EM-slutspel.

Spanien möter Italien i den första matchen i Gdansk den 8:e juni. Två lag som borde gå vidare ur gruppen där även Irland och Kroatien kämpar om en kvartsfinalplats. Och Villa tror sig då vara redo för attspela.

– Ja, det tror jag. Vi ses i EM, säger han med ett stort leende och optimism i blicken.

Fredrik Sanz Lerena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *