0

Villa missar EM

Barcelona har bekräftat att anfallaren David Villa missar sommarens EM-turnering i Polen och Ukraina efter sitt brutna ben. Hans plats i Vicente del Bosques 23-mannatrupp har varit tveksam ända sedan han fick en fraktur i skenbenet när Barcelona besegrade Al-Sadd i VM för klubblag för fem månader sedan. Villa återvände dock i träning förra månaden och hoppades på att få en plats i Barcas trupp i cupfinalen mot Athletic Bilbao den 25 maj.

En mer detaljerad analys av anfallarens tillstånd gjordes av Barcelonas doktor Richard Pruna och hans läkarteam som fastslog att Villa inte skulle hinna bli spelklar till EM-slutspelet. Villa, som är Spaniens bäste målskytt med sina 51 mål på 82 landskamper och vann skytteligan i EM 2008, skrev så här på sin twitter:

– Jag försökte ända till slutet men jag skulle inte kunna prestera 100 procent i EM. Jag ringde förbundskaptenen (Del Bosque) för att berätta, det var den ärligaste saken att göra. Tack för allt ert stöd. Jag kommer fortsätta jobba för att spela med både Barca och landslaget så snabbt som möjligt.

Henric Holmberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *